Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Luidsprekers kopen en aansluiten: advies en tips

Een home cinema-systeem zonder (een goed) geluid is natuurlijk niks dus luidsprekers zijn een belangrijk onderdeel om je eens in te verdiepen. Zo zijn er een aantal belangrijke specificaties waar je rekening mee moet houden bij het kopen van speakers en kun je luidsprekers op verschillende manieren in de kamer plaatsen voor een optimale home cinema-ervaring. Op deze pagina vind je de belangrijkste tips voor het gebruik van luidsprekers en een aantal adviezen voor het kopen van luidsprekers.

 


Luidsprekers tips en advies kopen

De basis van luidsprekers

Een luidspreker is zoals gezegd een belangrijk onderdeel van een home cinema systeem, maar wat moet je nu precies weten voordat je jezelf gaat oriënteren? In onderstaande artikelen vind je alle basisinformatie zodat je direct aan de slag kunt.

 


Speakers tips en advies kopen

Luidsprekers kopen

Het kopen van luidsprekers klinkt eenvoudiger dan dat het is, en helaas maken veel mensen fouten die onnodig zijn waardoor de home cinema-ervaring uiteindelijk tegenvalt. In onderstaande artikelen vind je alles dat je moet weten voordat je een luidspreker of een luidsprekersysteem gaat kopen.

De soundbar

Een soundbar is natuurlijk ook een luidspreker en deze wint steeds meer aan populariteit. Toch is een soundbar niet voor iedereen de juiste keuze en bovendien zijn er veel verschillende soorten.

 


Tips en adviezen voor gevorderden

Hoewel een luidspreker een relatief eenvoudig onderdeel van je home cinema-systeem is zijn er toch veel zaken waar je rekening mee moet houden voor wat betreft de plaatsing, de aansluiting en het gebruik. In onderstaande artikelen gaan we dieper in op deze onderdelen.

Opstellingen en plaatsen

De plaatsing van luidsprekers in een home cinema-opstelling is van groot belang. Je wilt immers een optimale surround-weergave krijgen. Er zijn verschillende opstellingsmogelijkheden, die we in onderstaande artikelen bespreken.

Luidsprekers aansluiten

Je zou denken dat een luidspreker simpelweg op een versterker aangesloten moet worden, en in de basis is dit natuurlijk ook zo. Maar, er zijn aspecten waar je rekening mee moet of kunt houden bij het aansluiten van je luidsprekers.

De subwoofer

Een echt home cinema-systeem kan natuurlijk niet zonder een subwoofer voor de lage tonen. Er zijn verschillende soorten subwoofers en daarbij is de plaatsing van de subwoofer van groot belang.

Akoestiek

Wil je het echt goed aanpakken dan is de akoestiek van de ruimte waarin de luidsprekers staan een onderdeel waar je absoluut rekening mee moet houden. De vloer, de meubels, de muren en de vorm van de kamer hebben allemaal invloed op het geluid.

Streaming en multiroom

Tegenwoordig doen we steeds meer draadloos, ook met luidsprekers. Multiroom en streaming komen dan ook vaak op de verlanglijstjes terug. Maar, wat is het precies en hoe werkt het?

THX

Er zijn verschillende fabrikanten die het logo van THX tonen op audioproducten als luidsprekers en receivers. Dit logo geeft aan dat de producten voldoen aan bepaalde eisen van THX, maar wat zegt het nu precies?

 


Meer tips en adviezen voor het kopen en instellen van apparatuur

Voor meer informatie, meer tips en adviezen en alles wat je moet weten over het kopen van home cinema producten kun je terecht in onze homecinema informatiegids. Hier vind je onder meer informatie over oled en lcd tv’s, receivers, Blu-ray spelers, accessoires en netwerk streaming.

 • Delen:

Reacties

 1. jfm van Bliterswijk
  21 november, 2016 om 11:02

  ik heb een homecinema set 9200 van samsung en een sony tv kdl 40ex700 het eluid kan ik niet singroon krijgen ben 82 jaar en niet zo technies

 2. Ferdy
  12 oktober, 2019 om 14:24

  Vreemd dat niemand op deze vraag gereageerd heeft
  Het geluid wordt synchroon indien er bij de instellingen (menu TV) de juiste vertraging wordt opgegeven, welke duidelijk hoorbaaris.

  Met vriendelijke groet

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.