Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Kabels kopen en aansluiten: advies en tips

Een vaak onderschat onderdeel van een home cinema-systeem zijn de accessoires, en dan met name de kabels. In de meeste gevallen zijn deze echter net zo belangrijk als de apparatuur zelf. Dit bekent niet dat je er honderden euro’s aan uit moet geven, één van de grote misverstanden op het gebied van kabels. Om het allemaal wat duidelijker te maken en je alle informatie te geven voor het kopen en gebruik van accessoires, waaronder kabels, vind je op deze pagina een overzicht met alle tips en adviezen.

 


Bekabeling tips en advies kopen

Tips en adviezen

Voordat je een kabel (of andere accessoire) gaat kopen is het verstandig je in te lezen over wat je nu precies nodig hebt, hoe je apparatuur het beste aangesloten kan worden en aan welke prijs je moet denken. In onderstaande artikelen vind je de belangrijkste tips en adviezen met betrekking tot zowel digitale als analoge kabels.

Algemene tips

Kabels zijn een belangrijk onderdeel van elk home cinema-systeem. Zonder de juiste kabels om je niet ver en haal je ook niet alles uit je apparatuur. Maar, welke soorten kabels zijn er en op welke algemene aspecten moet je nu precies letten?

HDMI

HDMI is een standaard die een apart kopje verdient. De HDMI-kabel is namelijk de meest gebruikte kabel voor het aansluiten van verschillende apparaten in het home cinema-systeem.

Audiokabels

Waar we bij HDMI-kabels duidelijk de stelling innemen dat de beeldkwaliteit niet verbetert bij een duurdere kabel, is dit bij audiokabels een ander verhaal. Audiokabels komen ook in allerlei soorten en maten, en zowel analoog als digitaal.

Het aansluiten van apparatuur

Al die kabels dienen maar één doel; het koppelen van verschillende apparaten om audio en beeld zo optimaal mogelijk door te sturen. Toch zijn er verschillende mogelijkheden om apparaten te koppelen/

 


Kabels tips en advies kopen

Accessoires en kabels kopen

Als je jezelf eenmaal ingelezen hebt kun je op zoek naar de juiste accessoires en kabels die aan jouw wensen voldoen en werken met jouw home cinema-producten. In onderstaande artikelen geven we aan of je nu wel of niet veel geld uit moet geven voor kabels.

 


Meer tips en adviezen voor het kopen en instellen van apparatuur

Voor meer informatie, meer tips en adviezen en alles wat je moet weten over het kopen van home cinema producten kun je terecht in onze homecinema informatiegids. Hier vind je onder meer informatie over oled en lcd tv’s, receivers, Blu-ray spelers, luidsprekers en netwerk streaming.

 • Delen:

Reacties

 1. Frank
  01 februari, 2015 om 18:36

  Soundbar geeft regelmatig onderbreking in geluid met woofer.
  Dit is een lg

 2. M.smit
  25 maart, 2015 om 8:23

  Bij het spelen van geluid van de tv via de home cinema (beide panasonic, aangesloten via hdmi) lijkt het of de dvd speler ingeschakeld wordt. Dit veroorzaakt een storend geluid tijdens het luisteren.
  Het is wrs iets in de instellingen/aansluiten. apparatuur is recent gekocht.

  Hopelijk heeft u de oplossing

 3. Bas van de Ruit
  13 november, 2016 om 13:36

  Sinds een week heb ik een Teufel cinebar 11 aangesloten op een Philips TV 42puk 7930.
  Het duurt lang, bijnaeen minuut, voor er geluid komt.
  Zeer regelmatig komt er een melding op de tv ! Arc actief.
  Dat is best storend. Is dat aan te passen zodat er geen melding komt

 4. John Siebes
  12 december, 2016 om 13:22

  Ik prober een pioneer receiver SC-LX501 en een LG OLED65E6V op elkaar aan te sluiten via de HDMI met ARC zodat het geluid van de TV via de versterker over de boxen komt maar ik krijg total geen geluid van de TV over de boxen. Bij de Laserdisc spelere geen problem werkt perfect.
  Iemand een idee of is dit standard dat LG niet samengaat met Pioneer.?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.