Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Tv aansluitingen

Tv aansluitingen: HDMI

HDMI is een aansluiting voor zowel audio- als videosignalen, welke ongecomprimeerd en digitaal zijn. HDMI is de interface tussen een digitale bron, zoals een Blu-ray speler of versterker/receiver en een lcd of plasma tv, welke gebruikmaken van de HDMI-aansluiting.

HDMI-gold-300x200

In de tijden van de videorecorder en dvd-speler was de SCART-kabel de aansluiting tussen deze bronnen en de tv. De HDMI kabel is de vervanger van de SCART-kabel en is op alle nieuwe lcd en plasma schermen terug te vinden. De SCART-kabel werd (en wordt nog steeds) gebruikt om analoge signalen van de bron naar de tv toe te sturen. Het nadeel van het analoog overbrengen van gegevens is dat er ruis kan voorkomen in het signaal, wat storingen in het beeld kan voortbrengen. Een HDMI kabel stuurt digitale signalen vanaf nieuwe bronnen, zoals Blu-ray spelers, naar een tv. Door het digitaal overbrengen van signalen is de kans op ruis klein, wat dus het grote voordeel is van een HDMI kabel. Ook is de beeldoverbrenging van een HDMI kabel van veel hogere kwaliteit in vergelijking met een SCART-kabel, en zijn hogere resoluties mogelijk.

Meer informatie: HDMI versies

Tv aansluitingen: Component

component_video_nieuw

Een component aansluiting/kabel is een van de betere toegepaste – ANALOGE – video-aansluitingen op diverse dvd-spelers en tv’s. Via een component kabel lopen drie aparte beeldinformatie-stromen naar de tv. De kabel bevat alleen beeldinformatie, geen geluid. Voor audio moet een aparte kabel richting de tv of receiver lopen. Let wel; Component kan geen Full HD signalen doorsturen. Hiervoor moet een HDMI kabel gebruikt worden.

Meer informatie

Meer informatie, verkoopadviezen en tips over home cinema systemen, lcd tv’s, plasma tv’s, receivers, luidsprekers, Smart tv’s, oled tv’s, digitale televisie en streaming technieken vind je in onze uitgebreide Homecinema Informatiegids.

  • Delen: