Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Blu-ray speler kopen en instellen: advies en tips

Blu-ray is de inmiddels bekende vervanger van DVD en wordt alsmaar populairder. Als je een tv met hoge resolutie display hebt dan mag een (Ultra HD) Blu-ray speler natuurlijk niet ontbreken en de schijfjes worden ook alsmaar goedkoper waardoor je het voor de prijs niet meer hoeft te laten. Toch zijn er een aantal belangrijke zaken die je moet weten over Blu-ray, met name vóór het kopen van een speler. Op deze pagina vind je informatie over Blu-ray spelers en de Blu-ray techniek. Daarnaast gaan we in op de nieuwste versie van het formaat; Ultra HD Blu-ray.

 


blu-ray speler tips en advies kopen

De basis

Een Blu-ray speler lijkt een vrij simpel apparaat waar je een schijfje instopt en waar vervolgens beeld en geluid uitkomt. Toch beschikken deze apparaten over verschillende handige extra functies en features, en moet je rekening houden met de soorten Blu-ray discs die het apparaat kan weergeven. Hieronder vind je tips en adviezen met alle basisinformatie over Blu-ray spelers.

 


blu-ray speler tips en advies kopen

Blu-ray speler kopen

Wanneer je een Blu-ray speler wilt kopen dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, welke omschreven zijn in onderstaande artikelen.

 


Tips en adviezen voor gevorderden

Na het kopen van een speler wil je er natuurlijk optimaal van genieten. Hieronder vind je een aantal tips en adviezen voor een optimaal gebruik en het optimaal instellen van je Blu-ray speler.

 


Meer tips en adviezen voor het kopen en instellen van apparatuur

Voor meer informatie, meer tips en adviezen en alles wat je moet weten over het kopen van home cinema-producten kun je terecht in onze homecinema informatiegids. Hier vind je onder meer informatie over receivers, luidsprekers, lcd en oled tv’s, accessoires en netwerk streaming.

  • Delen:

Reacties

  1. T. vd W
    21 april, 2015 om 16:29

    Ik ben in het bezit van een Samsung HT-F5500 5,1 kanaals blu-ray Home Entertainment System. Waar wij dagelijks veel plezier aan beleven maar sinds enkele dagen geeft hij aan op het display FAN NS en vervolgens schakelt ze zichzelf uit. De Samsung heeft meer dan voldoende ruimte om te ventileren . Heeft iemand enig idee wat ik hier aan zou kunnen/moeten doen ?

    Alvast bedankt T. vd W

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.