Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google Stadia ondersteunt nu officieel gamen via mobiele netwerk

Geschreven door
Geplaatst op7 oktober 2020, 9:41 CategorieGaming

Google heeft stilletjes aan een update uitgebracht voor Google Stadia die gamen over mobiele netwerken uit de experimentele fase haalt.

Google Stadia: let op bij gamen over mobiele netwerken

Het was al een tijdje mogelijk om te gamen over mobiele netwerken met Google Stadia, maar dat was toen nog een experimentele functie. Een server-side update van Google heeft ervoor gezorgd dat het nu een officiële functie is. Google heeft hier zelf niets over naar buiten gebracht. Het bedrijf heeft de verandering stilletjes aan doorgevoerd, zo ontdekten gamers onder meer op Reddit. Voorheen was het zo dat je de functie moest activeren bij de experimentele opties, maar voortaan tref je de functie aan onder het kopje Prestaties, binnen de mobiele app.

Wanneer je de functie wil activeren, dan waarschuwt Google wel voor het datagebruik van Google Stadia. De maximale resolutie mag dan blijven steken op 720p, dan nog gebruik je 2,7 GB per uur wanneer je onafgebroken blijft gamen. In dat opzicht is het dus niet heel erg dat de resolutie niet hoger gaat, want dan gaat het gebruik ook omhoog. De kans is groot dat je heel snel door je databundel gaat wanneer je gamet op mobiele netwerken. Wellicht dat hier nog verandering in komt wanneer 5g echt uitgerold wordt, maar zover zijn we voorlopig nog niet.

Wanneer je de functie inschakelt, dan laat het thuisscherm van Google Stadia een ander icoontje zien. Zo weet je dus dat je over het mobiele netwerk speelt en niet over wifi. Ook moet je er rekening mee houden dat je een bluetooth- of bedrade controller, aangezien de Stadia-controller over wifi werkt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.