Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Xbox Series X kost 499 dollar, Xbox Series S kost 299 dollar’ (update)

Geschreven door
Geplaatst op8 september 2020, 9:38 CategorieGaming

Het lijkt erop dat de prijzen voor de aankomende spelcomputers Xbox Series X en Xbox Series S gelekt zijn. Microsoft heeft niets bevestigd.

Prijzen Xbox Series X en S mogelijk gelekt

Vorige maand kondigde Microsoft aan dat de Xbox Series X in november van dit jaar verschijnt, maar destijds werd er nog geen prijs onthuld. De prijs voor de console is nu mogelijk gelekt voordat Microsoft dat zelf kon bekendmaken, door Windows Central. De publicatie schrijft dat de Series X vanaf 10 november verkrijgbaar is in de Verenigde Staten voor een prijs van 499 dollar. Of dezelfde releasedatum geldt voor Nederland is niet bekend en Europese prijzen zijn ook no niet gelekt; maar we verwachten dat de console dan hier 499 euro gaat kosten.

Verder brengt de website naar buiten dat Microsoft (in elk geval in de Verenigde Staten) een abonnement uitbrengt van 35 dollar per maand, waarmee je een Xbox Series X op afbetaling kunt kopen. Microsoft noemt dit het All Access-abonnement. Waarschijnlijk krijg je dan ook toegang tot Xbox Live en Xbox Game Pass, waardoor je dus niet alleen de console in huis haalt, je kunt ook meteen gamen en online met je vrienden afspreken.

Dan hebben we nog de Xbox Series S, de goedkopere spelcomputer van het bedrijf uit Redmond. Microsoft had tot op heden nog niet bevestigd dat er een S-versie aan zou komen, maar gelekte controllerdozen bevestigen het bestaan van de spelcomputer wel. Nu weten we mogelijk ook hoe de console eruitziet (dankzij Brad Sams) en wat die moet gaan kosten. De Xbox Series S moet 299 dollar (en waarschijnlijk ook euro) gaan kosten. Wanneer de kleine en minder krachtige spelcomputer echter moet gaan verschijnen, is op moment van schrijven onduidelijk.

Update

Microsoft heeft inmiddels het bestaan van de Xbox Series S bevestigd en laat weten dat die in Nederland 299 euro kost.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.