Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox Series S-trailer bevestigt specificaties van de ‘kleinste Xbox ooit’

Geschreven door
Geplaatst op9 september 2020, 9:36 CategorieGaming

Nadat er meerdere lekken hadden plaatsgevonden, kon Microsoft ook niet anders dan gewoon alles over de Xbox Series S bekend te maken.

Dit is de Xbox Series S

De Xbox Series S vormt samen met de Xbox Series X de volgende generatie spelcomputers van Microsoft. Echter, de Series S is niet net zo krachtig als de Series X, maar je kunt hier dus wel alle next-gen games op spelen. Het apparaat verschijnt 10 november aanstaande en heeft een verkoopadviesprijs van 299 euro. We weten nog niet wanneer de Series X verschijnt en hoe duur die console is, maar naar verluidt is dat ook vanaf 10 november, voor een prijs van 499 euro.

Wat je moet weten over de Xbox Series S is het volgende. Het is een volledig digitale console; je kunt hier dus géén discs op afspelen. Je kunt alleen games downloaden vanuit de Microsoft Store. Beelden kunnen weergeven worden in een 1440p-resolutie, tot 120 frames per seconde. Er is ondersteuning voor DirectX Raytracing (nieuwe lichttechnologie voor digitale omgevingen), evenals variabele rate shading en refreshrate (waardoor het aantal frames per seconde dus kan verschillen per game).

Verder laat Microsoft in de trailer weten dat er ultra low latency is, er een customs ssd (solid state drive, een snelle harde schijf) van 512 GB aanwezig is, je het apparaat als 4k-mediaspeler kunt gebruiken en games naar 4k opgeschaald kunnen worden. Het is zonder meer de goedkoopste optie voor het beleven van next-gen games, ook al haal je dan technisch gezien niet alles uit die generatie. Maar je kunt wel elke nieuwe game spelen die straks uitkomt.

In Amerika lanceert Microsoft ook nog een All Access-abonnement waarbij je meteen toegang krijgt tot Xbox Live en Game Pass, waardoor je online kunt spelen en alle nieuwe Microsoft-games kunt spelen. Hier in Nederland kun je Game Pass Ultimate afnemen, dat in de basis hetzelfde doet. All Access is tevens een soort abonnement waarmee je een nieuwe Xbox op afbetaling koopt, dat kan hier dan weer niet.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.