Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox One-games nu gratis te streamen naar je Android-smartphone

Geschreven door
Geplaatst op21 september 2020, 17:12 CategorieGaming

Microsoft brengt een nieuwe versie van de Xbox-app uit voor Android, waarmee je nu Xbox One-games naar je smartphone kunt streamen.

Xbox One-games naar je Android te streamen

Voorheen werd die functie Console Streaming genoemd. Met deze functie kun je je geïnstalleerde Xbox One-games streamen naar je Android-smartphone. Dit is net even anders dan Project xCloud, dat nu Xbox Game Pass Ultimate genoemd wordt. Dat laatste abonnement stelt je in staat alle games binnen dat abonnement naar je smartphone te streamen (of een Xbox-spelcomputer), terwijl je met de vernieuwde Xbox-app dus de games op je eigen harde schijf speelt.

Hoewel dit al genoeg is om enthousiast over te worden, is dat niet de enige toevoeging aan de nieuwe Xbox-app voor Android. Zo is er nu ook een vernieuwd design aanwezig, die elementen leent van het nieuwe dashboarddesign voor de Xbox One en de aankomende Xbox Series X en Series S. De volgende generatie Xbox-spelcomputers krijgen een speciale knop waarmee je meteen gameplay deelt en de app op Android stelt je in staat daar direct iets mee te doen voordat je de video of screenshot uploadt naar sociale media.

Daarnaast kun je de app gebruiken voor het instellen van je nieuwe Xbox Series X en Series S, wanneer ze verschijnen in november. Niet alleen krijg je toegang tot de instellingen van de consoles, ook kun je hier bijvoorbeeld je downloads beheren. Je gebruikt de app als een soort afstandsbediening voor je console, kunt games downloaden en verwijderen en je bibliotheek beheren.

Je kunt de nieuwste versie van de Xbox-app nu downloaden vanuit Google Play voor je smartphone en tablet. Microsoft maakt geen melding van de iOS-versie van de app, maar ook die moet de update binnenkort krijgen. Echter, of je ook dan je games naar je iPhone of iPad kunt streamen, is onwaarschijnlijk.

  • Xbox beta
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.