Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

TP Vision introduceert Philips W6205 en W6505 draadloze speakers met Ambilight en DTS Play-Fi

Geschreven door
Geplaatst op1 september 2020, 13:06 CategorieLuidsprekers

TP Vision zet in 2020 en 2021 in op een nieuwe productgroep: draadloze speakers. Het bedrijf brengt hiervoor het nieuwe Philips TV & Sound Wireless Home System uit, in eerste instantie bestaande uit twee speakers: de compacte W6205 en de grotere W6505. Beide speakers zijn actief, draadloos en beschikken over DTS Play-Fi. Een unieke feature is de toevoeging van Ambilight.

DTS Play-Fi

Met het nieuwe platform en de twee nieuwe speakers kun je audio vanaf tv of mobiele apparaten streamen. Door middel van de Philips Sound app (via DTS Play-Fi) kunnen Philips tv- en audioproducten worden verboden om vervolgens samen te werken. DTS Play-Fi is beschikbaar op alle Philips 2020 Android-tv’s en nieuwe compatibele soundbars en draadloze speakermodellen. Alle Philips Android-tv’s uit 2019 zullen tevens in het derde kwartaal van dit jaar een draadloze firmware-update ontvangen om DTS Play-Fi-connectiviteit te kunnen ondersteunen.

Het draadloze audioplatform bestaat uit twee draadloze audiospeakers: de verticaal-georiënteerde W6205 en de grotere horizontaal-georiënteerde W6505. Het hoofdgedeelte is omwikkeld met een donkergrijze akoestische stof en de bovenkant van de speaker gemaakt is van ultradun, minimalistisch metaal.

Philips W6205 en W6505

De W6205 is voorzien van een 1-inch soft dome tweeter en een 3,5-inch woofer. Deze worden ondersteund door twee passieve basradiatoren die Philips’ eigen wOOx multi-suspension driversysteem gebruiken om de maximale basuitbreiding te bieden, met 40W aan vermogen. De grotere W6505 is voorzien van twee 1-inch soft dome tweeters plus twee 3,5-inch woofers en twee wOOx-geactiveerde passieve basradiatoren. Deze worden aangedreven door een 80W-versterker.

Naast DTS Play-Fi, bieden de W6205 en W6505 ook andere draadloze verbindingsmogelijkheden, waaronder Bluetooth, Google Chromecast en Apple Airplay 2. Beide luidsprekers zijn tevens voorzien van Spotify Connect en bieden toegang tot alle bekende streamingdiensten via de Philips Sound-app. Amazon Alexa, Google Assistant en Siri (iOS) worden eveneens ondersteund als handsfree bedieningsopties.

Als additionele unieke functie zijn beide luidsprekers voorzien van LED-verlichting en kunnen ze worden aangesloten op het Philips TV Ambilight-systeem. De speakers kunnen worden gesynchroniseerd met de Philips-tv om het effect van Ambilight te vergroten.

Prijs en beschikbaarheid

De Philips W6205 (199,99 euro) en W6505 (€299,99 euro) zijn beschikbaar in oktober 2020.

 • Delen:

Reacties

 1. Garrett
  01 september, 2020 om 15:04

  Nu kan je dus een heuse discotheek van je huis maken.

 2. Ronald
  01 september, 2020 om 19:11

  Best wel veel geld, in een markt waar de prijzen dalen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.