Sony geeft op woensdag 16 september een presentatie over de PS5

12 september 2020 1 Minuut 3 Reacties
PlayStation 5 varianten

Sony heeft bekendgemaakt dat het op woensdag 16 september een nieuwe presentatie geeft over de PlayStation 5. Net als de vorige keer zal de presentatie vooral over nieuwe games gaan, maar toen werd ook het uiterlijk van de console getoond. Waarschijnlijk worden nu de laatste details zoals de adviesprijzen en releasedatum vrijgegeven. 

PlayStation 5 Showcase

Dat meldt Sony op het PlayStation-blog. De presentatie zal plaatsvinden om 22:00 Nederlandse tijd en zal zo’n 40 minuten duren. Het evenement is te volgen op de Twitch- en YouTube-kanalen van PlayStation. Hij zal gaan over de nieuwste games van Sony’s eigen labels en die van partners. Een aantal games zal ook een releasedatum krijgen, zodat duidelijk is welke games er bij de lancering van de console zijn en welke nog een poosje op zich laten wachten. Het was al bekend dat sommige games rond de release zullen verschijnen. Daaronder vallen een nieuw deel in de Ratchet & Clank-reeks en een uitgebreide versie van Marvel’s Spider-man met de ondertitel Miles Morales.

Concurrent Microsoft kondigde deze week de Xbox Series S aan, een goedkopere en minder krachtige versie van de Series X. De Amerikaanse consolebouwer gaf daarbij ook de laatste details over de jongste generatie van de Xbox vrij. Die zal verschijnen op 10 november, wat doet vermoeden dat Sony de PlayStation 5 niet veel later zal uitbrengen.

Reacties (3)