Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung lanceert goedkopere Q700T-serie 8K-televisies

Geschreven door
Geplaatst op1 september 2020, 11:15 CategorieLcd en led tv's

Samsung heeft vandaag een nieuwe tv-serie aan het assortiment toegevoegd. De Koreaanse fabrikant komt met de Q700T-serie, bestaande uit 8K-televisies met een 55-inch en 65-inch schermformaat. De modellen worden als goedkopere varianten in de markt gezet, met een vanaf prijs van 1.999 Britse ponden.

De Q700T-serie is vooralsnog alleen in de UK gelanceerd, waar de 55-inch variant 1.999 Britse ponden gaat kosten en de 65-inch variant 2.700 Britse ponden kost. Omgerekend zouden deze modellen hier ongeveer 2.200 euro en 3.000 euro kosten. Beide televisies maken gebruik van de lcd-techniek met quantum dots (door Samsung QLED genaamd) en zijn voorzien van de 8K Ultra HD-resolutie.

Om de modellen iets goedkoper te houden maakt Samsung gebruik van een minder geavanceerd fald-backlight met minder individueel dimbare zones. Verder is er HDR-ondersteuning in de vorm van HDR10, HDR10+ en HLG. Ook beschikken de modellen over Object Tracking Sound+, een maximale helderheid van 1000cd/m² en de Filmmaker Mode. Of er HDMI 2.1-poorten aanwezig zijn is nog niet bekend. Later deze week zal Samsung de televisies officieel lanceren tijdens een virtueel evenement ter vervanging van IFA 2020.

  • Delen:

Reacties

  1. sir oled
    01 september, 2020 om 17:05

    Blijkbaar de wanhoop nabij om toch maar die 8k te pushen. Zal niet veel soeps zijn aangezien de 800 T al een twijfel geval is que goede beeldprestaties/prijs/kwaliteit.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.