Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

PlayStation 5 is voor 99 procent backwards compatible met PS4-games

Geschreven door
Geplaatst op17 september 2020, 9:42 CategorieGaming

Wanneer je de PlayStation 5 straks in huis haalt, zit je niet om games verlegen: de console is namelijk voor 99 procent backwards compatible.

PlayStation 5 speelt bijna alle PS4-games af

In een interview met de Washington Post heeft PlayStation-CEO Jim Ryan bekendgemaakt dat de PlayStation 5 voor 99 procent backwards compatible is. Dat is een fijne bevestiging, nadat het bedrijf eerder liet weten dat “het overgrote deel van PS4-spellen” op de PS5 gespeeld kunnen worden. Dat bericht verscheen in maart, dus in de afgelopen maanden heeft Sony flink wat games getest op de nieuwe console. Natuurlijk bestaat de kans nu alsnog dat je een specifieke games alsnog niet kunt spelen, maar 99 procent is wel een hoop.

Sony heeft helaas geen lange lijst met PlayStation 4-games uitgebracht waarvan we zeker weten dat we die op de PlayStation 5 kunnen spelen. Maar we weten wel dat we in elk geval een aantal klassieke games kunnen verwachten, die vallen onder PlayStation Plus Collection. Je kunt straks dus in elk geval games als God of War, The Last of Us: Remastered en Uncharted 4: A Thief’s End spelen op de PS5, mocht één van de zes launch titles niet je ding zijn.

Hoewel het voor sommige games dus nog even spannend is of we ze kunnen spelen op de PS5, klinkt dit in elk geval al stukken beter dan toen de PlayStation 4 gelanceerd werd. Destijds konden we namelijk precies nul PlayStation 3-spellen spelen op de PS4, dus dit is een flinke voorruitgang. Je kunt nu wel enkele PS3-games spelen via PlayStation Now, maar alleen de spellen die de gamestreamingdienst daadwerkelijk aanbiedt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.