Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic gaat tv’s met Android TV maken en kondigt eerste modellen aan

Geschreven door
Geplaatst op10 september 2020, 18:12 CategorieLcd en led tv's

Japanse fabrikant Panasonic heeft haar eerste smart tv’s met Android TV aangekondigd. Het gaat om de HX700 en de HX710 lcd-tv’s met 4K-resolutie. De huidige modellen van Panasonic draaien op het eigen MyHomeScreen, dat is gebaseerd op Firefox OS. Dat besturingssysteem is al een tijdje niet meer in ontwikkeling bij Mozilla, wat een eventuele overstap kan verklaren.

Panasonic HX7-serie Android TV’s

De HX700 en HX710 zijn wat specificaties betreft gelijk, alleen de kleur van het frame verschilt. Die is bij de HX700 zwart en bij de HX710 zilverkleurig. Het gaat dus om lcd-tv’s met 4K-resolutie. De HDR-formaten HDR10, Dolby Vision en HLG worden ondersteund. Dat wil echter niet zoveel zeggen, aangezien de tv’s geen dimbare led-zones of vergelijkbare hardware aan boord hebben om een HDR-ervaring te bieden. De tv’s zijn verkrijgbaar in formaten van 43, 50, 55 en 65 inch en kosten respectievelijk 550, 600, 700 en 950 euro.

Android TV geeft de gebruiker toegang tot Google Cast, de Google Assistent en de vele apps die voor het platform beschikbaar zijn. Zo zijn het de eerste tv’s van Panasonic die toegang bieden tot Disney+. Aan de andere kant ontbreken een paar handige functies uit MyHomeScreen, zoals de mogelijkheid om het scherm van de tv te delen met andere apparaten.

De tv’s zelf zijn dus niet zo spannend. Het meest opvallende is dat het de eerste slimme tv’s van Panasonic zijn die niet op eigen software draaien. De fabrikant gebruikte jarenlang het MyHomeScreen-platform. Dit platform is gebaseerd op Firefox OS van Mozilla. Die stopte echter in 2016 met de ontwikkeling van het besturingssysteem voor televisies. Daarna ging Panasonic ermee verder en kreeg het platform zijn huidige naam. Of op den duur volledig wordt overgestapt op Android TV is nog niet bekend.

 • Delen:

Reacties

 1. Jeroen
  10 september, 2020 om 21:35

  Misschien rare vraag. Maar is Android middels een software update ook op een tv met MyHomeScreen te zetten mocht dit er ooit komen.

  • sir oled
   11 september, 2020 om 8:31

   Dat kan maar de kans dat het gebeurt is nihil. Gezien de levensduur van televisies (6-8) laten ze die liever met dezelfde os uitsterven en met een minimum ondersteuning kwestie van kosten drukken.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.