Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nieuwe Chromecast met Google TV komt (nog) niet naar Nederland

Geschreven door
Geplaatst op30 september 2020, 20:58 CategorieMediaspelers

Eerder deze maand doken de eerste afbeeldingen en geruchten op, maar vanavond heeft Google officieel de nieuwe Chromecast aangekondigd. Dit model doet het echter geheel anders dan de vorige generatie Chromecast-modellen.

Waar je voorheen met je smartphone content naar je televisie kon casten, daar doet dit nieuwe model het geheel anders. Dit keer heb je namelijk een compleet menu tot je beschikking en krijg je zelfs een afstandsbediening meegeleverd. De nieuwe Chromecast draait Google TV, wat een aangepaste versie van Android TV is. De hele layout is echter compleet vernieuwd. Google TV moet echt een unieke en gebruiksvriendelijke interface voor gebruikers worden.

Qua naam is het dus een Chromecast, maar eigenlijk is het dus veel meer dan dat. Het is een streamapparaat waar je zelf apps op kunt zetten. Zo kun je Netflix, Amazon Prime, Disney Plus en vele andere apps direct downloaden op deze nieuwe Chromecast. Via de afstandsbediening scroll je vervolgens door het nieuwe menu heen, selecteer je apps en kun je afspelen wat je maar wilt. Het is dus gedaan met het ouderwetse casten wanneer je dit nieuwe model aanschaft.

Voorlopig (nog) niet in Nederland

Enthousiast geworden over deze nieuwe Chromecast? Dat kunnen wij ons heel goed voorstellen. Helaas verschijnt dit nieuwe model voorlopig alleen maar in de Verenigde Staten. Google heeft echter wel aangegeven dat dit nieuwe model later dit jaar ook in andere landen moet verschijnen. Voor welke prijs is nog onduidelijk. In de Verenigde Staten is de adviesprijs 50 dollar.

*Update: Website Tweakers heeft ontdekt dat de nieuwe Chromecast met Google TV op de Duitse Google Store is verschenen met een adviesprijs van 70 euro. De levering zou op 16 oktober beginnen.

 • Delen:

Reacties

 1. MrBlueSky
  01 oktober, 2020 om 12:39

  Mooi apparaat, maar nog geen Apple TV app ? En ook geen Dolby Atmos ondersteuning denk ik.

  • Patrick
   22 oktober, 2020 om 14:38

   Ondersteund wel Dolby atmos

 2. Patrick
  22 oktober, 2020 om 14:37

  Bij bol. com vragen ze 129 ervoor dat kan toch zomaar niet

  • Ben
   23 oktober, 2020 om 10:45

   Ja mag voor goederen vragen wat je wil. Alleen een idioot gaat die prijs ervoor betalen. Via eBay zijn ze al te koop en betaal je er rond de €50,- voor. Als je dan binnen de EU koopt, dan betaal je geen invoerrechten.

 3. Paul
  23 oktober, 2020 om 23:18

  Vanmorgen gekocht in Mediamarkt Duitsland. Prachtig apparaat. 58 Euro.

  • Boris
   24 oktober, 2020 om 18:59

   Heb 1 uit Duitsland. Bij mij werkt google tv niet. Icon is greyed out. Ook Netflix op Homescreen werkt niet. En “For you”, “Movies”, “Shows” not showing up . Bij jullie wel?

   • Paul
    24 oktober, 2020 om 19:09

    Volgens mij moet je de de Nederlandse taal kiezen.

 4. Boris
  24 oktober, 2020 om 19:16

  Heb ik hem op staan. Ik heb alleen bovenin staan. Zoeken, home, apps, bibliotheek. En google tv icon is greyed out.

 5. Paul
  24 oktober, 2020 om 19:27

  Dat is ook goed. Google Tv is een titel

  • Boris
   24 oktober, 2020 om 19:31

   Ok maar de functie For you”, “Movies”, “Shows” is er ook niet. Bij jullie wel? En als je screenshots ziet uit andere landen ziet het er anders uit.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.