Nieuwe Chromecast met Google TV komt (nog) niet naar Nederland

30 september 2020 1 Minuut 12 Reacties
Chromecast

Google heeft de nieuwe Chromecast met Google TV vanavond officieel aangekondigd. Dit nieuwe model krijgt een remote.

Eerder deze maand doken de eerste afbeeldingen en geruchten op, maar vanavond heeft Google officieel de nieuwe Chromecast met Google TV aangekondigd. Dit model doet het echter geheel anders dan de vorige generatie Chromecast-modellen.

Waar je voorheen met je smartphone content naar je televisie kon casten, daar doet dit nieuwe model het geheel anders. Dit keer heb je namelijk een compleet menu tot je beschikking en krijg je zelfs een afstandsbediening meegeleverd. De nieuwe Chromecast draait Google TV, wat een aangepaste versie van Android TV is. De hele layout is echter compleet vernieuwd. Google TV moet echt een unieke en gebruiksvriendelijke interface voor gebruikers worden.

Qua naam is het dus een Chromecast, maar eigenlijk is het dus veel meer dan dat. Het is een streamapparaat waar je zelf apps op kunt zetten. Zo kun je Netflix, Amazon Prime, Disney Plus en vele andere apps direct downloaden op deze nieuwe Chromecast. Via de afstandsbediening scroll je vervolgens door het nieuwe menu heen, selecteer je apps en kun je afspelen wat je maar wilt. Het is dus gedaan met het ouderwetse casten wanneer je dit nieuwe model aanschaft.

Voorlopig (nog) niet in Nederland

Enthousiast geworden over deze nieuwe Chromecast? Dat kunnen wij ons heel goed voorstellen. Helaas verschijnt dit nieuwe model voorlopig alleen maar in de Verenigde Staten. Google heeft echter wel aangegeven dat dit nieuwe model later dit jaar ook in andere landen moet verschijnen. Voor welke prijs is nog onduidelijk. In de Verenigde Staten is de adviesprijs 50 dollar.

*Update: Website Tweakers heeft ontdekt dat de nieuwe Chromecast met Google TV op de Duitse Google Store is verschenen met een adviesprijs van 70 euro. De levering zou op 16 oktober beginnen.

Bron Google Via The Verge

Reacties (12)