Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG komt met Magnit: een modulaire 163 inch televisie

Geschreven door
Geplaatst op12 september 2020, 14:52 CategorieLcd en led tv's

LG heeft de Magnit aangekondigd. Dit is een televisie van 163 inch die modulair is opgebouwd. Het is ledscherm is gemaakt met microleds en kan vooral goed worden gebruikt door commerciële bedrijven om bijvoorbeeld iets te presenteren.

Als je The Wall van Samsung al groot vond met zijn 146 inch, dan is de LG Magnit helemaal een eyecatcher, met zijn 163 inch. LG lijkt zich echter nog niet te richten op de consumentenmarkt, terwijl Samsung volgend jaar de eerste microled-televisies wil uitbrengen voor privégebruik. Deze zijn dan ook wel wat kleiner: tussen de 75 en de 110 inch.

LG Magnit

Elk deel van de LG Magnit is 600,337 bij 45 millimeter en bestaat uit 640×360 pixels. Elk deel bestaat uit acht modules van elk 160×180 pixels (150 bij 170 millimeter). Elke module weegt slechts 150 gram en de pixel pitch (de afstand tussen twee pixels) is maar 0,9 millimeter. Dat is ontzettend indrukwekkend en veel dichter dan bijvoorbeeld het bioscoopscherm dat LG eerder dit jaar in een bioscoop plaatste. Die heeft namelijk een pixel pitch van 3,3 millimeter.

De ververvingssnelheid van de televisie is niet heel hoog: 60Hz. De helderheid is op zijn piek 1200cd/m2, maar normaliter is dit meer richting 600cd/m2. De televisie ondersteund HDR10 en kan dieper zwart tonen dan de meeste ledschermen, zo geeft LG aan. Dat komt onder andere omdat er een laagje is aangebracht waardoor je als kijker minder last hebt van de reflectie.

Microled

Dat Magnit eraan komt is in principe geen nieuws: in juli doken hierover al de eerste berichten op. Echter is nu duidelijk dat deze televisie niet op alle markten verschijnt. Wil je meer weten over microled? Lees dan onze introductie tot deze relatief nieuwe schermtechnologie, waarvan we in de toekomst zeker meer gaan horen.

  • Delen:

Reacties

  1. Frans
    12 september, 2020 om 18:08

    Dit gaat nooit voor thuis komen. Dit is voor bedrijven shows en grote ruimtes. Zag op YouTube hier uitleg over het gaat naar 500.000 euro voor een heel groot scherm. Dus voor thuis neem maar 55 65 inch meer dan voldoende.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.