Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Disney+ test functie waarmee je samen kijkt naar dezelfde content

Geschreven door
Geplaatst op14 september 2020, 9:45 CategorieStreamingdiensten

Disney+ test nu een functie waarmee je samen naar dezelfde film, series of documentaire kijkt op de videostreamingdienst.

Disney+ krijgt optie voor kijken in een groep

Screenshots van de aankomende functie werden dit weekend voor het eerst gedeeld op de subreddit van Disney+. Op de screenshot, die we hieronder hebben overgenomen, is te zien hoe een groep van zes mensen online naar dezelfde content kijkt. Een andere screenshot, die eronder staat, laat een knop voor de feature zien, die het bedrijf Groupwatch genoemd heeft.

The Verge heeft bevestigd dat het bedrijf achter de videostreamingdienst momenteel de functie test, maar alleen in Canada. Het is de bedoeling dat Groupwatch snel worden uitgerold naar andere landen. Dat moet in de herfst gaan gebeuren, maar een precieze datum is helaas niet bekendgemaakt. Met de functie kun je met iedereen een film, serie of documentaire op afstand bekijken, mits de andere personen natuurlijk zelf ook een abonnement hebben.

Disney+ is niet de eerste videostreamingdienst die een dergelijke functie aanbiedt aan abonnees. In de Verenigde Staten kunnen leden van Amazon Prime Video al in totaal met honderd mensen naar dezelfde content kijken. Die optie werd eerder dit jaar uitgerold. Er bestaan hier wel twee voorwaarden voor. Sowieso moet iedereen een abonnement op de videostreamingdienst hebben (dat zit bij Amazon Prime) en de content moet in de regio waar je woont beschikbaar zijn.

Daarnaast heb je verschillende browserextensies die deze functionaliteit toevoegen aan bijvoorbeeld Netflix, HBO of Disney+. Eén van die extensies is bijvoorbeeld Scener. Dit is een dienst die in de afgelopen maanden ontzettend populair geworden is. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de wereldwijde pandemie door covid-19, waardoor veel meer mensen thuiszitten. Desondanks blijft er toch de behoefte bestaan iets met je vrienden te doen. En op deze manier krijg je toch het idee dat je op z’n minst samen naar een film, serie of documentaire aan het kijken bent.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.