Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Apple brengt tvOS 14 uit voor 4de en 5de generatie Apple TV

Geschreven door
Geplaatst op18 september 2020, 9:31 CategorieMediaspelers

Apple heeft de update naar besturingssysteem tvOS 14 uitgebracht voor de vierde en vijfde generatie Apple TV-mediaspeler.

tvOS 14 nu te downloaden

tvOS 14 brengt een aantal belangrijke wijzigingen naar de Apple TV-mediaspeler. Zo is er nu picture-in-picture, waardoor je twee dingen tegelijkertijd kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld naar een sportwedstrijd kijken, terwijl je zelf een workout volgt.

Daarnaast is er meer ruimte voor smarthome in de thuissectie van het apparaat. Zo kun je nu je HomeKit-apparaten in huis bedienen vanaf je Apple TV en je eigen televisie. Ook is het zo dat je voortaan de beelden van gekoppelde camera’s op het grote scherm in de woonkamer kunt bekijken, vanwege de HomeKit-integratie. Je kunt die camerabeelden ook bekijken in picture-in-picture, terwijl je ondertussen een film aan het kijken bent.

Verder is er een update voor Apple Arcade, het abonnement waarmee je toegang krijgt tot een selectie videogames op Apple-platformen. Er is nu ondersteuning voor meerdere gebruikers, waardoor de voortgang per speler gescheiden wordt. Daarnaast kun je nu andere controllers gebruiken voor je gamesessies, zoals de Xbox Elite Wireless Controller Series 2 of de Duashock 4-controllers van PlayStation. Nu is er ook nog ondersteuning voor haptische feedback.

Daarnaast kun je je eigen screensavercategorie instellen en YouTube-video’s in 4k bekijken.

Wil je de update voor je Apple TV downloaden, dan kun je dat doen door naar Instellingen > Systeem > Software-updates te gaan. Daar zal de mediaspeler handmatig checken of er nieuwe software beschikbaar is. Krijg je de update nog niet binnen, geen nood: dan kan het zijn dat je er nog heel even op moet wachten. Je kunt overigens ook gewoon niets doen en de mediaspeler zelf het werk laten doen, omdat tvOS 14 ook automatisch gedownload kan worden. Wanneer de volgende versie komt, is helaas nog niet bekendgemaakt door Apple. • Delen:

Reacties

 1. Dennis
  18 september, 2020 om 22:06

  4k via YouTube doet het ( nog ) niet YouTube kan het maximaal op 1080P voor nou dan of google moet die youtube eens updaten of ik verwacht een software update tvos14.1

  • Dennis
   18 september, 2020 om 22:08

   De apple 4k ( zou de vp9 codec gaan ondersteunen na de tv os 14 update

 2. Michel
  20 september, 2020 om 4:49

  Tja, als ze nou eens audio passtrough zouden gaan ondersteunen zodat ik via Infuse DTS:X en TrueHD Atmos kan doorsturen.. Dan zou ik pas echt gelukkig zijn. Tot die tijd staat mijn nieuwe Shield PRO hier en niet een ATV..

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.