Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Android TV-dongle van Google kost mogelijk minder dan Chromecast Ultra

Geschreven door
Geplaatst op1 september 2020, 10:34 CategorieMediaspelers

Het lijkt erop dat de mogelijke prijs voor de Android TV-dongle van Google (met de projectnaam Sabrina) gelekt is door retailers. Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan kost die mediaspeler minder dan een Chromecast Ultra. In de VS hangt er namelijk een prijskaartje aan van 50 (of 60) dollar.

Prijs Android TV-dongle Google gelekt – gerucht

Verschillende Amerikaanse media, waaronder Android Police, schrijven over het lek, dat afkomstig is uit de systemen van onder meer Home Depot, Walmart en Target. Het apparaat gaat ergens tussen de 50 en 60 dollar kosten en is straks in drie kleuren beschikbaar: Rock Candy, Como Blue en Summer Melon. De winkel Home Depot heeft in zijn systeem een prijs van 50 dollar staan, terwijl Walmart en Target dus een prijs van 60 dollar hanteren.

Eén van deze retailers moet nog een placeholder voor de prijs hanteren (want anders hebben ze een wel heel goede deal kunnen sluiten met de leverancier). Maar op dit moment is het nog niet duidelijk welke winkel nou de juiste prijs hanteert. De projectnaam voor de Android TV-dongle is Sabrina, maar er duikt nu ook een andere naam op: Abby. En dat lijkt dan weer de nieuwe afstandsbediening te zijn, die voor dezelfde prijs wordt meegeleverd.

Google doet er in elk geval goed aan de prijs niet heel veel hoger te maken, zodat het bedrijf onder meer kan concurreren met de mediasticks van Roku en Amazon. De prijs van 50 of 60 dollar is ook lager dan voor de Chromecast Ultra, waardoor Google ook met zichzelf lijkt te concurreren. Echter, op dit moment is het niet duidelijk of je bijvoorbeeld ook Google Stadia op de nieuwe Android TV-dongle kunt gebruiken, wat natuurlijk wel mogelijk is met de Ultra.

Op moment van schrijven is het ook nog niet duidelijk wanneer de Sabrina precies aangekondigd wordt (mogelijk in oktober tijdens het jaarlijkse hardware-event) en wanneer de mediaspeler dan precies te koop is. Het is dus nog even afwachten op meer info, maar voorlopig ziet het er goed uit voor de nieuwe Android TV-dongle van Google.

  • Delen:

Reacties

  1. Ton Werts
    03 september, 2020 om 17:58

    En nu maar hopen dat deze wel Dolby Atmos ondersteunt. De Amazon stick 4K claimt dat wel maar ik kom niet verder dan 5.1 hd bij Netflix Dolby Atmos films

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.