Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Amazon Luna aangekondigd: nieuwe gamestreamingdienst

Geschreven door
Geplaatst op25 september 2020, 9:25 CategorieGaming

Tijdens het 2020-hardware-evenement van Amazon heeft de online techgigant ook zijn eigen gamestreamingdienst onthuld: Amazon Luna.

Amazon Luna onthuld

Het is vooralsnog niet bekend wanneer Amazon Luna gelanceerd wordt. Maar wanneer de gamestreamingdienst beschikbaar is, dan komt die naar pc, Mac, Fire TV, iPhone en iPad (via web-apps). Later staat er ook een Android-versie gepland. Gamers in de Verenigde Staten kunnen zich nu al aanmelden voor een testperiode. Dit is overigens de dienst Tempo, waar vorig jaar ineens geruchten over verschenen.

Daarnaast is bekendgemaakt dat wanneer de gamestreamingdienst beschikbaar is, die aanvankelijk 5,99 dollar per maand kost. Dat wordt dan de introductieprijs tijdens de early access-fase. Met dat abonnement krijgt je toegang tot zogenaamde Luna Plus-games (waarschijnlijk games die je bij een abonnement krijgt, vergelijkbaar met Google Stadia Pro), die op twee apparaten tegelijkertijd speelbaar zijn. Sommige games zijn straks beschikbaar in 4k en 60 fps, maar dat geldt dus niet voor alle titels. De onderliggende technologie is, uiteraard, Amazon Web Services.

Amazon laat verder weten dat Amazon Luna straks meer dan honderd games aanbiedt. Launchtitels zijn onder meer Resident Evil 7, Control, Panzer Dragoon, A Plague Tale: Innocence, The Surge 2, Yooka-Laylee, GRID, Abzu en Brothers: A Tale of Two Sons. Na de lancering zullen er mettertijd meer titels verschijnen. Ook is Amazon een partnerschap aangegaan met Ubisoft, voor een speciaal gamekanaal. Dit is hoe het bedrijf dat omschrijft:

Players who subscribe to this channel will have access to their favorite Ubisoft titles in up to 4K resolution, mobile gameplay, and access to new titles when the channel launches like Assassins Creed Valhalla, Far Cry 6, and Immortals Fenyx Rising the same day they release. This is the first of multiple Luna game channels in development, where customers can play games from their favorite publishers and genres.

Het lijkt er dus op dat Luna Plus ook een kanaal is waar je voor betaalt. En als je dan de titels van Ubisoft wil spelen, dan zul je mogelijk dus een apart abonnement moeten afsluiten. Maar dat is speculatie onzerzijds.

Integratie met Twitch

Ook is er een integratie met livestreamingdienst Twitch, een ander belangrijk product van Amazon. Binnen Amazon Luna kun je straks namelijk direct zien wie de game in kwestie aan het streamen is. Andersom is er ook een integratie: kijk je naar iemand die streamt, dan kun je het spel direct opstarten vanuit Twitch. De games speelt je met toetsenbord en muis of een bluetoothcontroller. En Amazon heeft ook zijn eigen Luna-controller met Amazon Alexa aan boord gepresenteerd.

Je sluit de controller aan via wifi, omdat dat volgens Amazon betere prestaties oplevert. De controller staat in directe verbinding met de servers en daardoor is het voor iedereen straks mogelijk razendsnel van scherm te wisselen (net zoals nu kan met Google Stadia). Het is nu even afwachten wanneer Amazon Luna naar Nederland komt. Maar voorlopig hebben we dus te maken met drie grote gamestreamingdiensten: Amazon Luna, Xbox Game Pass Ultimate en Google Stadia.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.