Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony brengt 48-inch A9 oled-televisie uit voor 1.999 euro

Geschreven door
Geplaatst op5 augustus 2020, 13:22 CategorieOled tv's

Wie dacht dat oled-televisies ook snel goedkoper zouden worden naar mate ze kleiner worden heeft het mis. Inmiddels is wel duidelijk dat fabrikanten er alles aan doen om de premium prijs voor oled in stand te houden, zelfs als we kleiner gaan dan 50-inch. Zo ook Sony, want de Japanse fabrikant brengt zijn 48-inch oled tv op de markt voor een prijs van 1.999 euro.

1.999 euro is een hoop geld voor een 48-inch televisie, maar we hebben het natuurlijk over de adviesprijs. Die prijs kan, zoals we vaak zien, snel dalen en de uiteindelijke verkoopprijs is afhankelijk van vele factoren, waaronder de prijsstelling van de concurrentie. Zo is het 48-inch model van LG, die te vinden is in de CX-serie, reeds te koop voor 1.699 euro.

De 48-inch A9 oled tv van Sony bevat alle premium features die het bedrijf vandaag de dag in zijn tv’s verwerkt, behalve HDMI 2.1-poorten. Die heeft het model van LG wel en dat is opvallend te noemen aangezien HDMI 2.1 voor een PlayStation 5 toch wel een welkome feature is. De tv van Sony moet het doen met HDMI 2.0-poorten, maar komt wel met Acoustic Surface Audio, waarbij het paneel wordt gebruikt om geluid te produceren. Daarnaast is de tv voorzien van X-Motion Clarity, Ambient Optimization, Android TV, Dolby Vision-ondersteuning, Dolby Atmos-ondersteuning, AirPlay 2 en Apple HomeKit.

De KD-48A9 oled tv van Sony moet vanaf eind augustus te koop zijn voor een adviesprijs van 1.999 euro.

Een overzicht van alle tv’s die Sony dit jaar op de markt brengt vind je in de Sony 2020 tv line-up.

 • Delen:

Reacties

 1. Maarten
  06 augustus, 2020 om 9:09

  Raar dat Sony zijn eigen producten niet geschikt maakt voor hun eigen gaming console.
  Al vraag ik me af hoe groot de markt is om een kleine (premium) oled tv te kopen voor een nieuwe console.
  Je moet echter wel met HDMI 2.1 komen tegenwoordig om mee te kunnen doen.

 2. Jannes
  06 augustus, 2020 om 9:41

  Hoe belangrijk is HDMI 2.1 nou echt?
  Onderstaande komt uit jullie eigen artikel over HDMI 2.1;

  Conclusie

  Heb je echt een HDMI 2.1 aansluiting nodig? Op een 8K tv, ja. Ook al zijn er geen overvloed aan 8K-bronnen in het vooruitzicht, op deze tv’s moet je met het oog op toekomstige bronnen een HDMI 2.1 aansluiting eisen met de volle bandbreedte.

  Op een 4K tv ligt de zaak echter anders. Daar volstaat de bandbreedte van HDMI 2.0 in het ruime merendeel van de gevallen. Enkel wie absoluut 4K HFR wenst (voorlopig enkel een beperkte groep pc gamers) moet HDMI 2.1 eisen. Ook wat de features betreft is je gebruik erg bepalend. ALLM en VRR zijn enkel belangrijk voor gamers. En eARC kan belangrijk zijn, maar enkel voor mensen met een zeer specifieke opstelling.

  • Martijn Chel
   06 augustus, 2020 om 9:42

   Daar staat precies in want ik aangeef. De gamers. 🙂

   • Jannes
    06 augustus, 2020 om 10:27

    Daarin zeg je dat HDMI 2.1 op een 8K tv nodig is. Je maakt in bovenstaande artikel over de 48inch OLED, HDMI 2.1 juist groot, terwijl je daarin praat over een 4K tv.
    Dat is dan een beetje verwarrend toch?

    Ik denk overigens dat in het algemeen HDMI 2.1 behoorlijk ‘overrated’ is momenteel.

   • Martijn Chel
    06 augustus, 2020 om 10:35

    “Enkel wie absoluut 4K HFR wenst (voorlopig enkel een beperkte groep pc gamers) moet HDMI 2.1 eisen”
    Dat staat er letterlijk en heeft precies hiermee te maken. Een PlayStation 5 kan immers 4K/120Hz afspelen. Dan heb je het nodig.

 3. Bram
  06 augustus, 2020 om 17:33

  Onbegrijpelijk dat ze geen hdmi 2.1 hebben. Ik ben heel blij van de kwaliteit van sony tv.’s maar waarom zetten ze niet meer in op gaming. Ik hoop dat ze zich volgend jaar herstellen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.