Sony brengt 48-inch A9 oled-televisie uit voor 1.999 euro

05 augustus 2020 1 Minuut 6 Reacties
Sony A9 oled tv

Sony brengt zijn 48-inch oled tv op de markt voor een prijs van 1.999 euro. De tv wordt gelanceerd in de A9-serie en is vanaf eind augustus te koop.

Wie dacht dat oled-televisies ook snel goedkoper zouden worden naar mate ze kleiner worden heeft het mis. Inmiddels is wel duidelijk dat fabrikanten er alles aan doen om de premium prijs voor oled in stand te houden, zelfs als we kleiner gaan dan 50-inch. Zo ook Sony, want de Japanse fabrikant brengt zijn 48-inch oled tv op de markt voor een prijs van 1.999 euro.

1.999 euro is een hoop geld voor een 48-inch televisie, maar we hebben het natuurlijk over de adviesprijs. Die prijs kan, zoals we vaak zien, snel dalen en de uiteindelijke verkoopprijs is afhankelijk van vele factoren, waaronder de prijsstelling van de concurrentie. Zo is het 48-inch model van LG, die te vinden is in de CX-serie, reeds te koop voor 1.699 euro.

De 48-inch A9 oled tv van Sony bevat alle premium features die het bedrijf vandaag de dag in zijn tv’s verwerkt, behalve HDMI 2.1-poorten. Die heeft het model van LG wel en dat is opvallend te noemen aangezien HDMI 2.1 voor een PlayStation 5 toch wel een welkome feature is. De tv van Sony moet het doen met HDMI 2.0-poorten, maar komt wel met Acoustic Surface Audio, waarbij het paneel wordt gebruikt om geluid te produceren. Daarnaast is de tv voorzien van X-Motion Clarity, Ambient Optimization, Android TV, Dolby Vision-ondersteuning, Dolby Atmos-ondersteuning, AirPlay 2 en Apple HomeKit.

De KD-48A9 oled tv van Sony moet vanaf eind augustus te koop zijn voor een adviesprijs van 1.999 euro.

Een overzicht van alle tv’s die Sony dit jaar op de markt brengt vind je in de Sony 2020 tv line-up.

Reacties (6)