Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Review: Philips 65OLED935 (OLED935-serie) oled tv

Geschreven door
Geplaatst op19 augustus 2020, 10:54 CategorieOled tv reviews

Philips’ nieuwste topmodel bouwt verder op de prestaties van de OLED805-reeks, en die van de 2019 OLED934 en OLED984. Een aantal verbeteringen voor beeldverwerking en high-end audio van Bowers & Wilkins moeten de prestaties alweer een stapje hoger tillen.

Philips 65OLED935 – specificaties

 • Wat: Ultra HD OLED-tv
 • Schermformaat: 65 inch (164 cm), vlak
 • Aansluitingen: 4x HDMI (4x v2.0, ARC, ALLM, 2K HFR), 2x USB, 1x optisch digitaal uit, 1x hoofdtelefoon, 2x antenne, 1x subwoofer pre-out, Bluetooth
 • Extra’s: HDR10, HLG, Dolby Vision, HDR10+, Dolby Atmos, WiFi ingebouwd, Android 9.0, DTS Play-Fi, USB/DLNA-mediaspeler, DVB-T2/C/S2, CI+-slot, 4th Gen P5 Processor met AI+
 • Afmetingen: 1.449 x 931 x 299 mm (incl. voet)
 • Gewicht: 34,8 kg (incl. voet)
 • Verbruik: 194 / 0,3 watt (Energielabel B)
 • Adviesprijs: 3.499 euro

Een compleet overzicht van de Philips 2020 OLED-modellen en de andere tv line-ups voor 2020 vind je hier.

Philips 65OLED935 – Design

Deze nieuwe Philips neemt de designstijl van de OLE934-reeks over. Dat betekent een klassiek, slank OLED-paneel, met onderaan een forse luidsprekerbalk die dienst doet als voet.

De in het oog springende luidsprekerbalk heeft een parallellogram-profiel, is afgewerkt met Kvadrat-luidsprekerstof vooraan en opzij, en een metalen micromesh bovenaan. De opvallendste toevoeging is de centrale ‘Tweeter on top’, een erg typisch B&W kenmerk. De tweeter zit in een soliede metalen behuizing met metalen grillle en is zo een echt luxe-accentje.

Het toestel wordt geleverd met twee mooie, donker chromen halzen. Eentje voor gebruik op een meubel en een voor wandmontage.

Philips 65OLED935 – Aansluitingen

Ook op dit topmodel blijft Philips bij HDMI 2.0 aansluitingen, geen HDMI 2.1 versies. De enige HDMI 2.1-feature die je wel krijgt is ALLM. De vier aansluitingen bieden ARC en ze zijn klaar voor Ultra HD HDR in de beste kwaliteit.

Het toestel is verder uitgerust met twee USB-aansluitingen, een hoofdtelefoonuitgang, digitaal optische uitgang en een subwoofer pre-out voor wie zijn bassen nog een extra zetje wil geven. Draadloos en bedraad netwerk en Bluetooth (voor de remote, draadloze keyboards en draadloze hoofdtelefoon) zijn uiteraard ook van de partij.

Drie van de vier HDMI-aansluitingen, alle USB-aansluitingen en de hoofdtelefoonuitgang staan opzij. De andere aansluitingen staan achteraan en wijzen naar onder, ideaal voor wandmontage.

Philips 65OLED935 – Gebruiksgemak en smart tv

De OLED935 deelt dezelfde Android chipset als de OLED805 en de modellen van vorig jaar. Het is de MT5887, met een quad-core ARM Cortex-A53, 2,5 GB RAM en de Mali G51 GPU. De chipset is krachtig genoeg om voor een vrij vlotte ervaring te zorgen, maar moet nog steeds de nieuwere Sony modellen voor laten op dit vlak.

De interface van Android 9 (Pie) organiseert alle content in kanalen die horizontale rijen innemen op het scherm. Deze kanalen kan je zelf aanpassen of verwijderen. Voor een volledig overzicht van de mogelijkheden Android TV 9 verwijzen we je naar ons Android TV achtergrondartikel.

De meeste instellingen zijn niet geïntegreerd in de Android menu’s, maar hebben nog steeds een eigen menu dat bovendien het hele scherm, of een groot deel van de linkerzijde vult. Dat is onhandig als je regelmatig in de instellingen speelt, maar voor de meeste gebruikers maakt dat weinig uit. De menu’s zijn wel overzichtelijk en navigeren vlot.

Afstandsbediening

De nieuwe afstandsbediening die we op de OLED805 vonden zit ook bij de OLED935. Het nieuwe model is lang en slank, met toetsen die perfect in het oppervlak van de remote verwerkt zijn. De toetsen zijn verlicht, en de achterzijde is van Muirhead leder, twee details die de remote een tikje luxe geven.

De verlichting activeert kort als je een toets indrukt, een ietwat onhandige keuze vermits je dus in het donker de eerste toets moet vinden. Sony pakt dat beter aan met een verlichting die activeert op basis van omgevingslicht en een bewegingssensor.

De remote is erg licht, ligt fijn in de hand, en de toetsen zijn erg gemakkelijk in te drukken. Toch zijn we over het gebruiksgemak iets minder tevreden. De layout is redelijk, maar wordt net gehinderd door die quasi naadloze toetsen. Omdat ze zo dicht bij elkaar liggen gebeurt het gemakkelijk dat je een aangrenzende toets indrukt. Je duim dwaalt even en het is gebeurd. Zo drukten we meermaals per ongeluk op de ‘Home’ toets, terwijl we eigenlijk gewoon naar beneden wilden navigeren (de toets er vlak boven). Wie de ‘ingangen’ wil zien start soms per ongeluk Netflix op. Er blijft dus zeker ruimte voor verbetering.

Het toetsenbord dat we op veel Philips remotes vonden is verdwenen. De remote gebruikt Bluetooth voor de spraakopdrachten, maar werkt verder volledig via infrarood.

Functies

De OLED935 beschikt over een single tv-tuner en één CI+-slot. Opnemen kan naar USB harde schijf, maar tegelijk een ander kanaal bekijken is niet mogelijk.

Je kijkt HDR via Netflix (Dolby Vision) en via YouTube (HLG en HDR10). De mediaspeler is bijzonder volledig en speelde al onze videotestbestanden, inclusief HDR-video. De muziekspeler laat het enkel afweten met ALAC, Apple’s lossless formaat. Alle andere populaire formaten, inclusief tags, worden correct afgespeeld.

Airplay 2, een feature die we bij veel andere merken vinden ontbreekt, maar Philips biedt wel een unieke feature, DTS Play-Fi. Je vindt het op alle 2020 tv-modellen, de nieuwe 8000 series soundbar en de W6205/W6505 WiFi-speakers. Later op het jaar komt Play-Fi ook op de 2019 tv-modellen. Play-Fi is een WiFi-gebaseerd multiroom systeem dat je ook kan gebruiken om draadloze surround te creëren. Aangesloten toestellen kunnen van verschillende merken zijn, niet enkel van Philips. Vanuit de Play-Fi app op je smartphone kan je allerlei muziekdiensten streamen naar de tv en/of aangesloten speakers. Play-Fi biedt je ook de unieke optie om niet alleen streaming diensten, maar ook het geluid van je tv naar een aangesloten speaker te streamen.

De lijst met DTS Play-Fi apparaten is eerder beperkt, maar het lijkt ons handige zet van Philips om onmiddellijk de link te leggen met zijn audio-afdeling, en een open eco-systeem te kiezen zodat je meer opties hebt. Lees meer over DTS Play-Fi.

Ambilight

Ambilight mag niet ontbreken en op een topmodel zoals de OLED935 hoort de vierzijdige versie thuis. De kleine leds spreiden hun gloed uit op de wand achter de televisie. Nieuwe features dit jaar zijn Ambilight Sleep, een mode waarbij de tv je met zacht licht en geluid in slaap wiegt. Ambilight Air is de nieuwe optie waarmee je de tv koppelt aan Philips’ nieuwe WiFi-speakers die ook over Ambilight beschikken.

Philips 65OLED935 – Beeldverwerking

Vorige jaren hadden alle Philips OLED-modellen (met hetzelfde introductiejaar) dezelfde versie van de P5-processor. De OLED935 wijkt daar voor het eerst van af, hij krijgt nu een nog verder ontwikkelde versie van de 4th Gen P5 Processor met AI die we op de OLED805 vonden. De benaming is subtiel anders, het is de 4th Gen P5 Processor met AI+.

Uiteraard biedt hij alle nieuwe AI-functionaliteit die we ook op de OLED805 vonden, maar hij breidt die uit met vier verbeterde of nieuwe functies: verbeterde AI-gebaseerde scherpte, verbeterde Perfect Natural Reality, een nieuwe anti-banding oplossing en een nieuwe anti burn-in preventie.

De AI-gebaseerde scherpte vond je ook al op de OLED805, maar werd toen berekend en toegepast op het volledige scherm. Op de OLED935 kan de P5 verschillende scherpte instellingen gebruiken in verschillende delen van het beeld. Delen van het beeld waar er erg veel detail of textuur is kunnen zo een extra zetje krijgen. Perfect Natural Reality, de functie waarmee Philips SDR-beeld een HDR-stijl geeft, werd verbeterd met een betere detectie van lichtaccenten. Beide effecten zijn merkbaar (we vergeleken met de OLED805), maar het effect is eerder bescheiden en hangt uiteraard af van wat je bekijkt. In beelden met veel reflecties, spiegelende oppervlakken en veel detail is het best zichtbaar.

De nieuwe ‘AI Smart Bit Enhancement 2.0’ verwijdert erg goed kleurbanden in zachte gradiënten. Om die functie te activeren moet je zowel Ruisreductie als MPEG Artefactreductie minstens op minimum zetten. In de beelden hieronder zie je het effect vergeleken met een OLED805 (eerste beeld).

Hetzelfde beeld op de OLED935 was aanzienlijk beter, al blijven er vooral in blauwe tinten kleurbanden zichtbaar. Dit is uiteraard een testbeeld, en in echte content is het resultaat erg goed.

Zelfs onze lastige, donkere Game Of Thrones scène kwam er aanzienlijk beter uit. Het is mogelijk dat je wat detail verliest, maar over het algemeen was dat erg beperkt. In HDR-beelden verdween wel wat zwartdetail. In dat geval zet je de functie misschien beter uit.

Tot slot heeft Philips ook een logo detectie systeem geïmplementeerd. Dat analyseert het scherm in een heel fijn grid (32400 zones) en ontdekt zo welke delen van het beeld statisch zijn (logo’s, game interfaces). De intensiteit van die statische beelddelen wordt dan verminderd om inbranden te voorkomen.

De bewegingsscherpte is prima, maar ook op dit model vinden we het nieuw soort Black Frame Insertion (wat is BFI) dat andere fabrikanten aanbieden niet terug. Dat klein beetje extra scherpte in snelle bewegingen zoals we het op de LG en Sony zagen loop je dus mis. De ‘Echt Bioscoop’ mode is ideaal voor filmpuristen, de ‘Films’ mode gebruikt minimale frame-interpolation, maar maximale ‘Perfect Clear Motion’ voor scherpe bewegende beelden. We prefereren zelf nog steeds ‘Standaard’ als beste compromis tussen schokkende pan-beelden en te vloeiende beelden.

Belangrijkste instellingen

In ons artikel over het professioneel kalibreren van een tv lees je alles over de mogelijkheden om met een professional tot de beste beeldinstellingen te komen. Wil je zelf aan de slag gaan, neem dan onze home cinema informatiegids door. Hier vind je een uitleg over de belangrijkste beeldinstellingen en tips voor het instellen van je tv.

Beeld Beeld Geavanceerd Beeld Geavanceerd
Beeldmodus: Films

Kleur: 50
OLED-Contrast: 80
Scherpte: 1-2*
Helderheid: 50

Kleur/Kleurverbetering: Uit
Kleur/Kleurengamma: Normaal
Kleur/Kleurtemperatuur: Warm
Contrast/Contrastmodus: Geoptimaliseerd voor beelden
Contrast/Perfect Natural Reality: Uit/Minimum
Contrast/HDR Perfect: Uit
Contrast/Perfect Contrast: Uit
Contrast/Videocontrast: 100
Contrast/lichtsensor: Uit
Contrast/Gamma: 0
Scherpte/Ultra Resolution: Uit/Aan
Scherp Beeld/Ruisreductie: Minimum
Scherp Beeld/MPEG Artefactreductie: Minimum
Motion/Motionstijl: Films/Standaard

Philips 65OLED935 – Beeldkwaliteit

De 65OLED935 is uitgerust met het recentste OLED-paneel dat we ook al zagen op de 65 inch LG CX.

Het scherm had een goede uniformiteit in heldere tinten, met enkel een smalle licht heldere rand aan de linkerzijde. In donkere tinten zagen we zeer lichte strepen en een iets donkerdere vlek aan de linkerkant van het beeld. In de praktijk stoorde dat nooit.

Ook Philips biedt de Filmmaker Mode aan, maar deze valt samen met de ‘Films’ beeldmode. In het menu, onder General Settings, kan je ‘HDMI Auto movie mode’ activeren. De tv schakelt dan automatisch naar Filmmaker mode als een HDMI-bron dat signaleert.

De ‘Films’ beeldmode is uitstekend gekalibreerd, met een mooi neutrale grijsschaal en top kleurweergave. De gammawaarde van 2,2 is prima voor de woonkamer, en toont ook uitstekend alle zwartdetail. Wie bij verduistering kijkt kan de gamma-instelling op +2 zetten voor een iets donkerder, filmisch beeld. Niets voor de puristen, maar als je het beeld wat extra punch wenst te geven is de Minimum stand van Perfect Natural Reality een goede keuze, het beeld krijgt dan wat HDR-effect.

Philips 65OLED935 – HDR

De Philips OLED935 ondersteunt HDR10, HLG, Dolby Vision én HDR10+, een goede beslissing. Zo ben je zeker dat je altijd de ruimste keuze hebt voor HDR.

In de HDR Films beeldpreset, én met de constrastmode ‘Geoptimaliseerd voor Beeld’ halen we een piekluminantie van ongeveer 836 nits op een 10% venster, en 972 nits op een 2% venster. Beide waardes worden bereikt na enige tijd, in normaal gebruik moet je daar vermoedelijk 50-80 nits af doen. Dat is een uitstekend resultaat en bevestigt Philips’ plaats in de kop van het peloton voor helderheid bij OLED. Een volledig wit scherm bereikt 148 nits.

Het kleurbereik haalt 94% DCI-P3 en 68% Rec.2020. Dat zijn typische waardes voor OLED. De HDR Film beeldmode is zeer goed gekalibreerd. De Philips toont niet alleen alle witdetail, hij respecteert ook de metadata tot 4.000 nits. Daarvoor moet je de ‘HDR Perfect’ instelling wel uitzetten (of op Automatisch). In andere standen maakt hij het beeld iets helderder ten koste van witdetail.

Alhoewel de ‘Automatisch’ stand zelf dynamische tonemapping berekent, vonden we de resultaten minder aantrekkelijk. Het beeld wordt over het algemeen iets helderder maar kleuren verliezen licht aan impact. Wie toch iets meer helderheid wenst en daarvoor wat witdetail wil opgeven gebruikt best de Minimum stand.

Philips 65OLED935 – Gaming, Reflecties en kijkhoeken

Het OLED-scherm van de OLED935 biedt een zeer ruime kijkhoek, en gaat degelijk om met reflecties. Voor het beste resultaat blijft het wel aan te raden om invallend licht op het scherm te vermijden.

In de Movie beeldmode meten we een lag van 76,4 ms, een redelijk maar nog steeds te hoog resultaat. In de game-mode zakt de lag naar 36,6 ms, voldoende voor heel wat gamers, maar Philips blijft in dit opzicht achter ten opzichte van de concurrenten.

Philips 65OLED935 – Geluidskwaliteit

Voor het geluid partnerde Philips met gerenommeerd luidsprekerfabrikant Bowers & Wilkins. Het systeem bouwt op het herkenbare ontwerp van de 2019 OLED934. De luidsprekerbalk van de OLED935 levert 70 W vermogen in een 3.1.2 configuratie. De balk bevat drie titanium tweeters, vier midrange drivers, een subwoofer en twee opwaarts gerichte Dolby Atmos drivers. De opvallende ‘Tweeter-on-Top’ is een unieke B&W oplossing die diffractie van het geluid in de kast vermijdt en zo zorgt voor een zuivere, heldere klank.

Enige muzieknummers later is ons besluit duidelijk. Hier kunnen we echt wel van genieten. Van de trompetten die Mussorgsky’s Promenade openen tot het koorwerk in Dixit Dominus van Vivaldi, maar evengoed de ingetogen gitaar in The man is too strong van de Dire Straits, of de sterke drums van Apollo 440’s Krupa. De klank is sterk, gedetailleerd en erg vol met een echt goede baslijn.

Die prestaties vertalen zich uiteraard ook in knappe filmresultaten, of het nu gaat om rustige dialoog of wilde achtervolging. We draaien de volumeknop ver open, en horen de vervorming enkel als het echt te luid staat. Wanneer je Dolby Atmos content speelt wordt dat duidelijk vermeld. Onze Dolby Atmos testclips dompelen de kamer onder in geluid. Een knappe prestatie dus, en een schitterende aanvulling bij de indrukwekkende beelden.

Review-apparatuur

Voor de lag-meting gebruiken we een Leo Bodnar Display lag meter. Voor alle andere metingen vertrouwen we op een Spectracal C6 HDR2000 Colorimeter, Xrite i1 Pro spectrophotometer, een VideoForge Pro patroongenerator, en de Spectracal Calman for Business software. Om eventuele HDR-problemen te analyseren gebruiken we een HDFury Vertex. Meer info over onze meetapparatuur vind je hier.

Philips 65OLED935 – Conclusie

De OLED984 was een prachtige televisie, maar geen opstelling die bij iedereen paste. De OLED934 was een mooie oplossing die de B&W-klank naar een betaalbaarder niveau bracht. Op dat model heeft Philips verder gewerkt met de OLED935, met zeer mooie resultaten tot gevolg. Zijn er nog minpunten? Ja, we hadden toch graag wat meer liefde gezien voor HDMI 2.1, kwestie van de gamers ook van al dat moois te laten genieten. En net zoals op de OLED805 kan het gebruiksgemak van de remote beter.

De 65OLED935 is een echte tv voor de fijnproevers van film én muziek. We waren al erg tevreden over de beeldverwerking van de OLED805, en de OLED935 doet daar nog een schepje bovenop. Dit model lanceert met een nog geavanceerdere beeldprocessor. De belangrijkste features zijn een uitstekende anti-banding oplossing die fijne kleurgradiënten vrijwaart van hinderlijke kleurbanden, een probleem waar de vorige processor nog mee worstelde. Philips zorgde ook voor een nauwkeurig detectiesysteem voor logo’s en statische beeldelementen die het dan dimt om inbranden te voorkomen. Een extra vleugje scherpte, en een verfijnd Perfect Natural Reality krijg je er bovenop, het zijn kleine verbeteringen, maar ze tonen vooral aan hoe ver beeldverwerking al zit. Combineer met de prachtige kleuren en perfect zwart van het OLED-paneel en het resultaat is een beeld dat iedereen zal bekoren. Ben je fan van HDR (wie niet), dan weet je dat de Philips zowel HDR10+ als Dolby Vision ondersteunt. En daar blijft het niet bij. Het geluidssysteem is een prachtige prestatie op zich. De B&W luidsprekerbalk zorgt voor klank die past het beeld: meeslepend, krachtig, vol en verfijnd én met Dolby Atmos effect. De OLED935 wordt volledig gemaakt met vierzijdige Ambilight, en ondersteuning voor DTS Play-Fi.

Minpunten

 • Geen HDMI 2.1-aansluitingen
 • Nieuwe remote levert matig gebruiksgemak

Pluspunten

 • Top beeldverwerking
 • Anti-banding en logo-detectie
 • Top zwartweergave met veel schaduwdetail
 • Uitstekende HDR-beelden
 • DTS Play-Fi en Ambilight
 • Fantastisch geluid, inclusief Atmos
Homecinema Magazine
Beoordeling
9.510Eric Beeckmansproduct
 • Delen:

Reacties

 1. sir oled
  19 augustus, 2020 om 11:19

  Bedankt Eric fijne review en het bevestigd al het goeds dat we op de lager gepositioneerde modellen terugvinden.

 2. Peter V
  19 augustus, 2020 om 11:25

  Jij krijgt een 9.5 en jij krijgt een 9.5 jij krijgt ook een 9.5.
  Iedereen een 9.5.
  Je moet het hier wel heel erg bont maken wil je een 9 krijgen.
  Maak je echt niet zo’n goed product word je keihard gestraft met een onverbiddelijke 8.

  • Ivo
   19 augustus, 2020 om 16:59

   Men wordt (als ik de hoeveelheid aan positieve berichten lees) gesponsord door Philips, dus met een korreltje zout uiteraard.

   • Martijn Chel
    19 augustus, 2020 om 17:10

    Philips is een adverteerder/sponsor, maar over reviews hebben ze (gelukkig) niks te zeggen. Dat is altijd onafhankelijk. Waar ze sponsoren is dat aangeduid.

  • Martijn Chel
   19 augustus, 2020 om 17:11

   Het is wel zo dat de topmodellen heel weinig van elkaar afwijken (als in; slechter zijn) tegenwoordig. En wat ook meespeelt is dat fabrikanten tegenwoordig niet zo snel meer hun low-end of mid-end modellen laten testen. Tja, dan krijg je een beetje dit effect.

   • Peter V
    22 augustus, 2020 om 11:13

    Beste Martijn.
    Geloof oprecht dat je integer bent maar 9.5 is zo’n beetje het meest gegeven cijfer.
    Het heeft geen waarde meer zo.
    Is het misschien niet en idee om de lat wat hoger te gaan leggen.
    Stel deze tv had een goede antispiegel plaat en HDMI 2,dan kom je op een cijfer hoger als 10 bij wijze van spreken.
    Stel je gaat de LG CX testen,die heeft dit wel voor minder geld.
    Dan kom je in de knel te zitten met je cijfer. Die kan je dan moeilijk maar 0.5 hoger geven lijkt mij. Wanneer je een 9.5 als cijfer krijgt zou je heel erg blij moeten zijn, maar wanneer iedereen dat krijgt gaat de waarde er snel van af. Ook voor mij als lezer. Kan je net zo goed met een duim omhoog of omlaag gaan werken.
    Nu maak ik er een sport van om bij een review het cijfer te raden voor ik het gelezen heb, en verdomd dat ik het bij deze weer goed had. Het is te voorspelbaar. Hoop echt dat jullie er eens voor gaan zitten om de punten wat kritischer te gaan bekijken,wat het lezen misschien ook wat spannender maakt.
    Mvg Peter.

 3. Ronald
  19 augustus, 2020 om 13:12

  In het artikel staat ambilight air, alleen kan daar verder niks over vinden. Zijn het speakers voor surround die dan ook de discolampjes achterop hebben zitten? Werken ze met wisa of iets?

  • Toon Timmermans
   19 augustus, 2020 om 17:33

   Dat zou ik ook graag willen weten,ik kan ook niks vinden over nieuwe philips wifi speakers met amblight

   • Martijn Chel
    19 augustus, 2020 om 18:02

    Voor zover ik weet moet dit nog gepresenteerd worden, wellicht op 1 september.

 4. Maas
  19 augustus, 2020 om 16:22

  Wat is de status m.b.t. het LFE kanaal? In eerdere testen kwam naar voren: “The Philips OLED+ 934 doesn’t play the .1 Low Frequency Effects (LFE) track in a 5.1 mix. While left right and centre channels are present and correct, and those height drivers get to do their thing, the .1 is just ignored.” Alleen de mid-bass wordt doorgegeven aan de interne drivers en eventueel extern aangesloten subwoofer. Een groot gemis voor de kijkbeleving bij films en series, zeker om dat het geluid verder heel goed is.
  Philips heeft vorig jaar aangegeven deze tekortkoming mogelijk op te lossen met een firmware update. Deze is helaas nooit gekomen.
  Wordt bij de 935 het LFE kanaal nu wel doorgegeven aan de interne drivers en externe sub (bijgemixed)?

 5. Gert
  20 augustus, 2020 om 8:33

  Nu Philips zijn zaakjes terug serieus begint te nemen, beginnen ze me terug gaan te interesseren en volg ik de nieuwe modellen ook terug op.

  Qua beeld en geluid zie je ze elk jaar verbeteren, ook die Android interface is anno 2020 wel echt bruikbaar geworden. Ik vind het dan jammer dat ze dit jaar dat toetsenbordje op de remote weglaten.
  Zelf werk ik in een bedrijf waar we Philips TV verkopen en herstellen. Al meer dan één klant geweten die Philips kiest ipv Sony omdat hij/zij die Android echt gebruikt en het toetsenbordje een meerwaarde vindt. Hier in België waar toch een 90% van de mensen via een settopbox kijkt, liggen er al remotes genoeg op de salontafel. Een USB toetsenbordje kon vermeden worden zo.

  Dit is een zéér persoonlijke kwestie en wellicht kan je dat wel ergens anders zetten… De OLED burn-in preventie doet natuurlijk ook bij Philips continu het beeld lichtjes verschuiven. Zo heb je normaal de smalle ronde zwarte kader rond het eigenlijke beeldvlak. Door dat schuiven van het beeld zie je in een verlichte kamer die zwarte kader groter en kleiner worden. Soms links, soms rechts enz.
  Nog niet in de gelegenheid geweest met de settings te spelen. Mijn Loewe Bild 5.65 OLED doet hetzelfde ook, maar snijdt een minimaal stukje van het beeld af zodat de kader altijd mooi gelijk blijft. Persoonlijk zoals ik zei, maar dit is toch minder storend.

  Mijn mosterd haal ik bij de modellen van 2019. Benieuwd of deze modellen dat gedrag ook nog vertonen.

 6. Philippe Dehennin
  20 augustus, 2020 om 11:51

  Heb nog maar een paar maanden de Philips oled 854 in huis. Ben zeer tevreden maar misschien had ik toch beter nog even gewacht op de 935. Natuurlijk worden de modellen elk jaar beter en beter en je kan niet eeuwig blijven wachten.

 7. Dinand
  25 augustus, 2020 om 19:57

  Mooie en duidelijke review van een erg mooie nieuwe OLED+ versie.
  Gezien ik een aparte Dolby Atmos c.q. AURO 3D opstelling 5.1.4 gebruik wil ik graag weten of je de B&W luidsprekerbalk ook puur als centerbox kunt inzetten?
  Normaliter zou ik kunnen gaan voor de 805, echter heb de voorkeur voor de “verbeteringen van de AI+ processor ten opzichte van de AI verbeteringen.
  En de 4 zijdige AMBILGHT is ook wel een aanzienlijke +!
  Stiekem hoop ik toch eindelijk een keer op een 77inch versie….

  • Eric Beeckmans
   28 augustus, 2020 om 18:24

   Die mogelijkheid heb ik tot nog toe enkel op een paar top Sony modellen gezien.Dat is in elk geval niet voorzien op OLED935. De luidsprekers zijn met een aparte connector verbonden aan de tv, dus wie weet kan een goede knutselaar/electronicus dat wel regelen.

 8. Moppersmurf
  15 september, 2020 om 13:59

  Heeft deze tv nu wel of geen 100 hertz? Als deze dat niet heeft zou het hem minder geschikt maken om bijvoorbeeld voetbal te bekijken.

  • Eric Beeckmans
   17 september, 2020 om 12:38

   Alle OLED-tv’s gebruiken een 100Hz refresh rate.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.