Prijs Xbox Series X mogelijk gelekt: begin maar vast met sparen

18 augustus 2020 1 Minuut 9 Reacties
Xbox Series X

Mogelijk is de prijs van de Xbox Series X gelekt. Vond je de prijs van de Xbox One destijds al hoog, dan hebben we helaas slecht nieuws. Xbox heeft voor ontzettend krachtige hardware gezorgd, maar nu blijkt dus dat dit waarschijnlijk ook veel invloed heeft op het prijskaartje. Begin maar vast met sparen...

De prijs van de Xbox Series X is…

De prijs van zowel de PlayStation 5 als de Xbox Series X zijn goedbewaarde geheimen in de game-industrie. Beide bedrijven wachten op elkaar, zodat ze niet de eerste zijn en hoeven te rekenen op backlash. Toch kan het gebeuren dat informatie gelekt wordt. Nu heeft een bron van retail naar verluidt de prijs gelekt tegenover Kinda Funny XCast. In de Verenigde Staten zou het apparaat 599 dollar moeten gaan kosten. En als we even snel rekenen, en kijken naar hoe Microsoft de prijzen in Europa hanteert, dan komen we uit op 599 euro voor ons.

Hoewel het een hoog bedrag is (destijds werd er al geklaagd over 499 euro voor een Xbox One met Kinect), is het ook niet heel vreemd dat we diep in de buidel zouden moeten tasten. De hardware in de plastic omhulsel is namelijk goed voor een mini-pc. Hoe het dan precies zit met de Xbox Series S is nog onzeker, maar we gaan ervan uit dat die prijs ergens op de helft zal liggen dan. Sommige industrie-insiders claimen dat Microsoft dit keer wederom duurder zal zijn dan Sony en dat zou betekenen dat het bedrijf al met 0-2 achterstaat.

Reacties (9)