Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Marantz lanceert PM6007 geïntegreerde versterker en CD6007 cd-speler

Geschreven door
Geplaatst op20 augustus 2020, 10:16 CategorieReceivers

Marantz kondigt vandaag de PM6007 geïntegreerde versterker en de CD6007 cd-speler aan. Beide hifi-producten beschikken over de traditionele Current Feedback-versterkingstopologie en een AK4490 DAC.

PM6007 geïntegreerde versterker

De PM6007 is een 2-kanaals geïntegreerde versterker die muziek van zowel digitale als analoge bronnen weergeeft. De PM6007 geïntegreerde versterker levert 45 watt per kanaal (8 ohm, 20 Hz-20 kHz) en is voorzien van een ringkerntransformator, grotere voedingscondensatoren en zorgvuldig geselecteerde componenten. De Current Feedback-versterkertechnologie met HDAM-SA3-circuitontwerp biedt een brede bandbreedte en groot dynamisch bereik, voor een diep stereobeeld en reproductie van de kleinste details. In combinatie met de high-current-voeding beschikt de PM6007 over een grote energievoorraad waarmee ook veeleisende speakers kunnen worden aangedreven.

De PM6007 is voorzien van zowel analoge als digitale ingangen (vijf analoge ingangen, één coaxiale ingang en twee optische digitale ingangen) inclusief een Moving Magnet phono-voorversterker met een subwooferuitgang. Liefhebbers kunnen genieten van digitale content in hoge resolutie dankzij een geïntegreerde AK4490 DAC (digitaal-naar-analoogconverter) met maximaal 192 kHz/24 bits resolutie. Naast de speakeraansluitingen van hoge kwaliteit met A/B-schakeling, een volledig afgeschermde DAC-unit en koperen schroeven, beschikt de unit over stevige voeten.

CD6007 cd-speler

De CD6007 cd-speler van Marantz bestaat uit speciaal geselecteerde hoogwaardige componenten en een verbeterd circuitontwerp, inclusief een grote, stille voeding met hoge snelheid, high-current schottkydiodes en condensatoren die 120 procent groter zijn dan voorgaande modellen. Deze moeten zorgen voor meer stabiliteit en minder AC-ruis. De CD6007 is voorzien van een nieuwe AK4490 DAC (digitaal-naar-analoogconverter) met twee selecteerbare filteropties.

De nieuwe DAC biedt maximaal 192 kHZ/24-bits en DSD 5,6 MHz resolutie voor het afspelen van cd’s, evenals digitale bestanden in hoge resolutie van een USB-stick. CD en CD-R/RW evenals WAV, MP3, AAC, WMA, FLAC HD, ALAC, AIFF en DSD bestanden worden ondersteund. Het analoge signaal in de CD6007 wordt aangedreven door Marantz’ eigen HDAM-SA2 opamp naar vergulde uitgangen op het achterpaneel. Dankzij de stevige voeten en het dubbellaags bodempaneel worden ongewenste trillingen tegengegaan en wordt het precisiemechanisme in de speler gewaarborgd. De CD6007 is voorzien van een geïntegreerde koptelefoonversterker met een instelbare gain voor gebruik in combinatie met een breed scala aan koptelefoons. Ook wordt er een elegante nieuwe afstandsbediening meegeleverd waarmee u de PM6007 versterker kunt bedienen.

De PM6007 en CD6007 van Marantz zijn vanaf 7 september verkrijgbaar in de kleuren zwart of zilver-goud, voor prijzen van respectievelijk 549 euro en 449 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.