Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google Play Music werkt niet meer vanaf oktober

Geschreven door
Geplaatst op5 augustus 2020, 9:31 CategorieStreamingdiensten

Google heeft bekendgemaakt dat muziekstreamingdienst Google Play Music niet meer werkt vanaf oktober. De app en webversie werken dan niet meer. Je hebt vervolgens tot december om je gegevens over te zetten naar YouTube Music, de vervanger van de dienst.

Google Play Music houdt op te bestaan

Mocht je nog steeds de producten van Google willen gebruiken, dan is de overstap naar YouTube Music niet heel moeilijk. Daarvoor het Google namelijk een speciale tool in het leven geroepen, die de overgang heel simpel maakt. De tool brengt alles over: je geüploade muziek, je gekochte muziek, je afspeellijsten, je opgeslagen nummers en de data betreffende je luistergewoonten. Wees er wel op tijd bij, want na december wordt al die data verwijderd, aangezien Google Play Music dus niet meer werkt. Gelukkig is het geen strakke deadline.

Daarnaast vindt er nog een verandering plaats. Google verwijdert namelijk alle muziek uit Google Play, waardoor het niet meer mogelijk is losse albums te kopen, zoals dat nog wel kan bij Apple en Amazon. Je kunt nog wel elders muziek kopen en die nummers uploaden naar het Google Play Music-alternatief van YouTube; de winkel gaat in augustus dicht. Hoewel Google verder geen exacte data gegeven heeft voor het sluiten van de diensten, is de boodschap duidelijk: wil je nog iets regelen, dan moet je er dus snel bij zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.