Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Fidelio X3 hoofdtelefoon van Philips deze maand te koop

Geschreven door
Geplaatst op24 augustus 2020, 15:49 CategorieHoofdtelefoons

In januari kondigde TP Vision aan het Fidelio-merk van Philips nieuw leven in te willen blazen met high-end audio-apparatuur. Eén van de eerste wapenfeiten was de Fidelio X3 hoofdtelefoon, maar die liet nog even op zich wachten. Vanaf nu moet de premium hoofdtelefoon echter in de winkels liggen.

Philips Fidelio X3 hoofdtelefoon

Eén van de belangrijkste kenmerken van de Fidelio X3 is het ‘open-back’ design, waarbij de achterzijden van de oorschelpen open zijn. De meerlagige 50mm polymeerdrivers (met gelvulling voor een betere demping) en het krachtige neodymium motorsysteem maken volgens Philips een natuurlijke weergave van de hoge frequenties en een nauwkeurige ruimtelijke weergave mogelijk. De dubbellaags oorschelpen met een nieuwe, rigide constructie reduceren vibraties. Ook zijn de drivers in een hoek van 15 graden geplaatst om beter bij de natuurlijke vorm van het oor te passen.

Ook het design heeft een premium make-over ondergaan. De Fidelio X3 komt met akoestisch transparante Kvadrat speakerstof en het donker gesatineerd stalen frame is bekleed met zwart Muirhead-leder. Deze is gecombineerd met een dikke vilten hoofdband en fluwelen oorkussens met traagschuim voor een optimaal comfort.

Voor optimale prestaties kan Fidelio X3 ook in gebalanceerde modus worden gebruikt om het linker- en rechterkanaal van elkaar te scheiden, zodat de crosstalk wordt verminderd en de stereoscheiding nog verder wordt verbeterd. De meegeleverde uitgebalanceerde, getwiste kabel is voorzien van MMCX-connectoren voor een aansluiting op audioapparaten met hoge resolutie.

Prijs en beschikbaarheid

De Philips Fidelio X3 is vanaf 24 augustus te koop voor een prijs van 349,99 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.