Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Bestaan Xbox Series S bevestigd: goedkopere Xbox wederom op komst

Geschreven door
Geplaatst op10 augustus 2020, 9:15 CategorieGaming

Dit weekend zijn er foto’s opgedoken van een controller die bedoeld is voor de goedkopere Xbox Series S-console van Microsoft. De verwachting is dat het bedrijf die versie van de spelcomputer deze maand presenteert. Op de verpakking van de controller wordt zowel de Xbox Series X als S genoemd.

Xbox Series S lijkt er toch aan te komen

Microsoft heeft de geruchten niet bevestigd. En heeft ook nog niet laten weten dat er een witte versie van de nieuwe controller aankomt. Eerder verscheen er al een foto online van de nieuwe controller van de Xbox Series X. Net zoals de controller voor de Xbox Series S kun je die herkennen aan de nieuwe vierpuntdruktoets (d-pad) en de extra uploadknop in het midden. Voor de rest ziet het ernaar uit dat Microsoft het design van de Xbox One-controller meeneemt naar de volgende generatie en dat is wat ons betreft helemaal prima.

De Xbox Series S wordt naar verluidt de goedkopere Xbox-console deze generatie. Deze versie van de spelcomputer krijgt waarschijnlijk 7,5 GB aan bruikbaar werkgeheugen, zo’n 4 teraflops aan gpu-kracht en dezelfde processor als in de duurdere Series X. De console wordt straks mogelijk ingezet om de nieuwe Xbox Game Pass-dienst te pushen, die cloudgaming combineert met een abonnement waarmee je tot ongeveer honderd games per maand kunt spelen. Daar betaal je dan 14,99 euro per maand voor.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.