Xiaomi komt met eerste OLED-smart-TV binnen Mi TV Master-serie

02 juli 2020 1 Minuut 1 Reacties
Xiaomi Oled TV

Xiaomi heeft de OLED Mi TV Master van 65 inch onthuld. De smart-tv verschijnt in China voor een prijs van 12.999 Yuan (1635 euro).

Het 65-inch paneel met 4K-ondersteuning werkt met een MediaTek-chipset. Het heeft een verversingssnelheid van 120Hz en het scherm beslaat 98,8 procent van de voorkant van het apparaat.

Xiaomi Mi TV Master

De MediaTek MTK9650-chip binnen de OLED-tv van Xiaomi kan rekenen op een werkgeheugen van 3GB en 32GB opslag. Er zit een luidsprekersysteem in van 9 speakers, inclusief een 20 Watt subwoofer. Het ondersteunt DTS Audio, Dolby Audio en Dolby Atmos 2.1.2, zo schrijft Gizmochina op basis van een Weibo-bericht. Hij bevat ook een stemassistent, die je met de ingebouwde microfoon kunt toespreken.

Het toestel heeft onder andere 3 HDMI-ports, 2 USB-ports en een ethernet-port. Tenminste één van die HDMI-ports is geschikt voor HDMI 2.1. Deze Mi TV Master-televisie ondersteunt Wifi 5 en Bluetooth 5.0. De afstandsbediening is gemaakt van metaal en het apparaat rust op een voet van glas.

MIUI, gebaseerd op Android

De tv draait op MIUI, het op Android gebaseerde besturingssysteem van de Chinese telefoonfabrikant. Er zit een gaming modus op en het toestel heeft Always-on Display. De 65-inch televisie schijnt bovendien enorm snel te zijn: de responstijd is 1 milliseconde.

Op dit moment lijkt het erop dat Xiaomi’s nieuwe televisie vanaf morgen alleen in China verkrijgbaar is. Of deze richting Nederland komt, is onbekend.

Bron Weibo Via Gizmochina

Reacties (1)