Spotify Premium Duo: abonnement voor koppels die samenwonen

01 juli 2020 1 Minuut 2 Reacties
spotify-premium-duo

Spotify lanceert Spotify Premium Duo: een abonnement voor koppels die op hetzelfde adres wonen. Het is één abonnement met twee accounts. Het maandabonnement kost 12,99 euro per maand. Ook krijgen de koppels toegang tot een special Duo Mix-afspeellijst, waarin nummers gepresenteerd worden die jullie allebei tof vinden.

Spotify Premium Duo nu beschikbaar

Het idee achter de gezamenlijke afspeellijst is dat Spotify weet wat jullie allebei toffe muziek vinden. De software kan dan muziek zoeken die jullie allebei dan even goed vinden. Je hebt dan nog de keuze uit een lijst met rustige en een lijst met drukkere nummers. Bestaande Premium-abonnees kunnen hun account moeiteloos upgraden en verliezen dan geen gegevens, lijsten en favorieten. Mocht je toch het gezinsaccount willen: dat kost een paar euro meer en heeft tegenwoordig ook een speciale Family Mix-afspeellijst met muziek voor iedereen.

Spotify probeert op deze manier een premium account voor iedereen te hebben. Je hebt ze al voor studenten, kinderen, complete gezinnen en nu dus ook voor koppels. Mogelijk kan de muziekstreamingdienst daar nog een beetje extra geld meer binnenhalen. Soms gebruiken koppels of gezinnen één account voor iedereen, maar dan werkt de optie voor suggesties natuurlijk niet goed. Dus door alles toch gescheiden aan te bieden, krijgen koppels de kans de kosten te delen én hun eigen muziek en aanbevelingen te behouden.

Reacties (2)