Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Spotify op desktop krijgt betere Chromecast-ondersteuning

Geschreven door
Geplaatst op28 juli 2020, 13:04 CategorieStreamingdiensten

De Spotify-app die je voor je computer kunt downloaden, met zoals Windows als macOS, is nu voorzien van een betere Chromecast-ondersteuning. Voorheen kon je al Chromecast-streams bedienen vanaf je computer, maar nu kun je nog een stapje verdergaan en heb je je smartphone niet meer nodig.

Spotify met betere Chromecast-support

Als je een Chromecast-stream vanaf je pc wil bedienen, dan moest je voorheen eerst de sessie starten op je smartphone. Het maakt dan niet uit of je Spotify op Android of iOS gebruikt. Maar dat is nu verleden tijd, aangezien de desktopversies van de muziekstreamingdienst, beschikbaar voor Windows en macOS, nu voorzien is van een uitgebreidere ondersteuning. Voortaan kun je een Chromecast-stream ook starten vanaf je computer, waardoor de app op je smartphone hier dus niet meer voor nodig is. Wel zo handig.

Het werkt ook heel simpel en precies op de manier zoals je zou verwachten. Rechts onderin heb je het icoontje staan voor het beheren van een Spotify Connect- of Chromecast-stream. Daar vind je de apparaten die normaliter gebruikt worden tijdens zo’n stream, maar nu staan al je Chromecast-apparaten er. Door een apparaat te selecteren, wordt de stream geactiveerd. Je hebt hiervoor natuurlijk wel speakers of andere apparaten met Chromecast-support nodig, maar dat lijkt ons evident. Zorg ervoor dat je in het bezit bent van versie 1.1.38.

  • Delen:

Reacties

  1. Maarten
    29 juli, 2020 om 13:14

    Hoe is de kwaliteit ten opzichten van een bekabelde verbinding?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.