Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Samsung koopt lcd-panelen bij LG Display en stelt microled-tv’s uit’

Geschreven door
Geplaatst op13 juli 2020, 10:54 CategorieLcd en led tv's

Wat we de komende jaren op het gebied van tv precies van Samsung kunnen verwachten is nog niet helemaal duidelijk. De Zuid-Koreaanse fabrikant stopt met het zelf produceren van lcd-panelen, maar lijkt vooralsnog niet te willen stoppen met de verkoop van lcd-televisies. Of microled-tv’s in de nabije toekomst gaan verschijnen is nog maar de vraag aangezien de productie hiervan nog verre van optimaal lijkt te zijn.

Volgens het Koreaanse Yonhap is Samsung naarstig op zoek naar een leverancier van lcd-panelen. Samsung stopt zelf dit jaar met de productie van deze panelen en zou zich willen focussen op de productie van QD-OLED-panelen. Dit zijn OLED-panelen met quantum dots. Toch wil Samsung de lcd-markt geen vaarwel zeggen en dus moet er een leverancier van panelen gevonden worden. Opvallend genoeg lijkt Samsung uiteindelijk bij LG Display neergestreken te zijn. Beide partijen zouden nu in gesprek zijn voor de levering van lcd-panelen aan Samsung.

Naast OLED-tv’s met quantum dots werkt Samsung ook nog altijd aan microled-televisies, waar we al een aantal jaar over horen. Wanneer deze televisies, bestaande uit duizenden minuscule leds, op consumentenmarkt moeten verschijnen blijft echter de vraag. Volgens bronnen van The Elec heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant namelijk problemen met een te lage yield in het productieproces. Simpel gezegd betekent dit dat er te weinig panelen (of onderdelen voor panelen) van de band rollen die aan de hoge eisen voldoen en dus verkocht of verderop in het proces gebruikt zouden kunnen worden. Toch geeft Samsung zelf aan dat de lancering van microled-televisies later dit jaar nog steeds op schema ligt, dus het is nog even afwachten of je dit jaar al naar de winkel kunt voor een microled-tv. En als dat al kan dan mag je diep in de buidel tasten aangezien de kans groot is dat deze televisies niet voor minder dan 10.000 euro verkocht gaan worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.