Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung brengt Filmmaker Mode naar 2020 QLED tv’s

Geschreven door
Geplaatst op13 juli 2020, 10:26 CategorieLcd en led tv's

De 2020 QLED tv’s van Samsung krijgen binnenkort toegang tot de Filmmaker Mode, een modus die het mogelijk maakt films zo natuurgetrouw mogelijk weer te geven. De update die de modus toevoegt wordt in de Verenigde Staten reeds uitgerold en moet binnenkort ook voor de Europese modellen verschijnen.

De Filmmaker Mode werd in 2019 in het leven geroepen door onder meer filmmakers om films en series te tonen zonder alle bewerkingen die televisies op de content uitvoeren. Wanneer deze beeldmodus op een televisie geactiveerd wordt, worden diverse ‘post-processing’ technieken uitgeschakeld. Denk hierbij dus aan de beeldinterpolatie, ruisreductie, kleurversterking en scherpte. Daarnaast worden de eigenschappen van de originele film of serie in stand gehouden. Zo blijft de beeldverhouding precies zoals het door de makers bedoeld is, net als de frame rate (het aantal beelden per seconde) en de kleurweergave.

Op 2020 Samsung QLED tv’s wordt de Filmmaker Mode na de update als nieuwe beeldmodus toegevoegd. De beeldmodus kan handmatig geactiveerd worden of automatisch wanneer de content aangeeft dat hiervoor de Filmmaker Mode aanwezig is. Dit werkt met zowel SDR- als HDR-content.

De update wordt uitgerold naar de Q950T, Q900T, Q850T, Q800T, Q90T, Q80T, Q70T en LS03T (The Frame) modellen. Vooralsnog is de update alleen in de VS beschikbaar maar op korte termijn zouden ook Europese klanten de update kunnen verwachten.

 • Delen:

Reacties

 1. Daniel
  14 juli, 2020 om 22:50

  De 95T niet?

  • M.
   19 juli, 2020 om 20:12

   Zelf heb ik de Q75T en heb de update al binnen gehaald. Probeer de laatste versie voor jouw toestel op te halen op de Samsung support pagina. Je hebt wel een USB-stick nodig.

 2. robin
  15 juli, 2020 om 1:55

  Vraag me eerder af wanneer de q85r een update gaat krijgen. 🙄

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.