Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Mini-controller voor streamingdienst Microsoft xCloud ontwikkeld

Geschreven door
Geplaatst op7 juli 2020, 9:19 CategorieGaming

Microsoft komt binnenkort met de xCloud-dienst, een streamingdienst waardoor je games kunt streamen op bijvoorbeeld je telefoon. Echter is op een telefoon gamen nooit ideaal als het gaat om besturing. Daar heeft het bedrijf 8BitDo iets op gevonden: een mini-controller die je aan je telefoon kunt bevestigen.

Xbox Game Pass

De streamingdienst van Microsoft is nog niet live, maar moet later dit jaar verschijnen. Daarom zijn makers van accessoires alvast op zoek naar de beste handigheden om de game-ervaring van een console ook naar andere platforms te halen. xCloud is onderdeel van Xbox Game Pass, een abonnementsdienst waarop je nu een catalogus aan games tegen een vast bedrag per maand kunt downloaden en spelen.

xCloud zal het verschil maken door net als Google Stadia de mogelijkheid te geven de games te streamen vanuit de cloud. Het spel draait op een server en via je internetverbinding kun je het spel streamen naar bijvoorbeeld je telefoon. Het is een type gamedienst die we eerder niet zagen, omdat internetverbindingen hier toen minder geschikt voor waren. Immers moet hier, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Netflix, ook veel input worden geregistreerd. En snel ook: als je een knop indrukt en die informatie moet naar de server reizen, dan wil je dat dat zo snel mogelijk gaat om vertraging te voorkomen.

Xcloud Controller

Microsoft xCloud

Het bedrijf 8BitDo maakt vaker gamecontrollers, maar deze Nintendo Entertainment System-achtige controller valt op. Via Bluetooth kan hij connectie maken met alle smartphones en tablets die op Android draaien. Het heeft zelfs van Microsoft een officiële licentie gekregen voor xCloud, wat betekent dat er ook speciale software komt waarmee je kunt instellen hoe gevoelig de pookjes en schouderknoppen zijn. De batterij laad je op via usb-c en gaat op één keer opladen achttien uur mee. Je hoeft hem niet aan je toestel vast te maken, maar dankzij een meegeleverde clip is dit wel een optie.

De controller komt uit op 21 september, maar kan nu voor 44,99 dollar worden vooruitbesteld op Amazon. Die releasedatum van 21 september staat overigens los van wanneer Xbox Game Pass verschijnt. Dat is vooralsnog onbekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.