Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG lanceert binnenkort een 163-inch microled-televisie

Geschreven door
Geplaatst op28 juli 2020, 10:04 CategorieLcd en led tv's

We horen al een paar jaar veel over microled-technologie voor televisies, maar vooralsnog is deze techniek nauwelijks terug te vinden in televisies die ook daadwerkelijk gekocht kunnen worden. Na Samsung gaat nu ook LG met de techniek aan de slag en het Zuid-Koreaanse bedrijf wil zelfs binnenkort al een microled-televisie op de markt brengen.

LG werkt momenteel aan een 163-inch microled-televisie, bestaande uit kleine modules van 640 bij 360 pixels. Het totale scherm heeft een 4K-resolutie, waarbij de pixels 0,9mm uit elkaar staan. Volgens LG moet het scherm een piekhelderheid van 1200cd/m2 kunnen halen, en biedt de televisie een contrastverhouding van maximaal 100.000:1.

Het 163-inch model van LG is voornamelijk bedoeld voor commerciële doeleinden en zal voor consumenten waarschijnlijk ook onbetaalbaar zijn. Op 17 augustus zou LG de televisie officieel willen lanceren, waarschijnlijk eerst in thuisland Zuid-Korea.

Wanneer we de eerste microled-televisie voor de consumentenmarkt kunnen verwachten is nog altijd onduidelijk. Samsung zet ook in op deze techniek maar zou volgens recente berichten problemen ervaren met de productie van de schermen. Ook liggen de productiekosten voor microled nog altijd te hoog. Samsung belooft echter wel dat we op korte termijn microled-televisies kunnen aanschaffen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.