Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Groepssessies met muziek of podcasts nu mogelijk in Spotify Premium

Geschreven door
Geplaatst op29 juli 2020, 1:41 CategorieStreamingdiensten

Spotify heeft zich de laatste maanden toegelegd op het helpen van mensen die samen muziek willen luisteren. Dankzij een nieuw toegevoegde mogelijkheid kun je als Spotify Premium-gebruiker samen met iemand op afstand op exact hetzelfde moment naar dezelfde playlist of podcast luisteren.

Groepssessies op Spotify

Groepssessies (Group Sessions) waren al even in de testfase, maar nu worden ze wereldwijd uitgerold. Het idee achter Group Sessions is als volgt: je zet iets aan op Spotify, klikt het ‘nummer’ dat je luistert open en kiest links onderin voor het icoontje met daarop de speaker en de monitor, oftewel: de knop waarmee je de muziek kunt afspelen op bijvoorbeeld een bluetoothspeaker.

Hier staat onder ‘Verbinden met een apparaat’ de mogelijkheid ‘Een groepssessie starten’. Hiermee kunnen vrienden, familieleden en collega’s meeluisteren naar wat jij luistert. Ze moeten daarvoor wel de code scannen in dat menu. Maak daar bijvoorbeeld een screenshot van, zodat je die makkelijk met anderen kunt delen. Let op: de code werkt bij maximaal vijf vrienden tegelijkertijd.

Podcasts

Vervolgens kunnen anderen luisteren naar wat jij hebt aangezet. Druk jij echter op pauze, dan hoort de ander de muziek ook niet meer. Is dat andersom, dus drukt iemand anders op pauze, ook dan stopt de muziek.

Sinds de pandemie hebben mensen er door social distancing meer behoefte aan om dan iets op afstand te kijken of te luisteren en daarin schiet Spotify te hulp. Bovendien blijken podcasts steeds populairder. Hierop heeft Spotify kort geleden nieuwe lijstjes geïntroduceerd: eentje met de meest populaire podcasts van een bepaalde regio en eentje met de trending podcasts van dat moment.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.