Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Geheugenkaart voor Xbox Series X onthuld van Seagate

Geschreven door
Geplaatst op24 juli 2020, 1:22 CategorieGaming

We weten nog steeds niet wanneer Xbox One-opvolger Xbox Series X uitkomt, maar inmiddels zien we wel dat andere bedrijven met accessoires komen voor Microsofts nieuwe apparaat. Eén ervan is een geheugenkaart van Seagate. Het gaat om een nieuwe manier om het geheugen van de gameconsole uit te breiden.

Seagate geheugenkaart

Het is voor het eerst dat we externe opslag zien voor Xbox Series X en deze is vooralsnog uniek in zijn soort. In plaats van een externe harde schijf kan deze geheugenkaart voor grotere snelheden zorgen. Het gaat om een op maat gemaakte PCIe Gen4x2 NVMe SSD. Dat is indrukwekkend, want het is een van de snelste geheugenopties die je nu voor pc kunt krijgen.

Die snelheid is belangrijk, want de nieuwe console van Xbox draait om snelle laadtijden en streamen. Dat laatste uiteraard zonder haperingen. Eerder vanavond is er bijvoorbeeld een nieuwe game van Fable onthuld voor de console, maar is er ook meer getoond van het langverwachte Halo Infinite. Games die zich in grote, rijke omgevingen afspelen en baat hebben bij snelheid en stabiliteit. Zeker Halo Infinite, dat groots inzet op online multiplayer.

De prijs is nog onbekend en de ruimte op de geheugenkaart is ook nog een vraagteken. Echter wordt verwacht dat deze 1 terabyte zijn. Dat moet ook wel, want een game die je nu op de huidige consoles kunt spelen vaak al 80 tot soms zelfs 200 GB (Call of Duty: Modern Warfare is bijvoorbeeld een grote game). Mogelijk zal Microsoft de groeiende GB’s van games verminderen door compressie te gebruiken.

Xbox Series X

Seagate belooft met de nieuwe geheugenkaart de prestaties van duizenden games te verbeteren. Het gaat dan om Xbox-, Xbox 360- en Xbox One-games, die je kunt spelen op Xbox Series X. Daarnaast kun je nog steeds gebruikmaken van een externe harde schijf, waarmee je bijvoorbeeld de bibliotheek van de Xbox One kunt overzetten op de nieuwe console. Wanneer die uitkomt of wanneer we die kunnen pre-orderen is nog steeds een goed bewaard geheim bij Microsoft.

Het is onbekend of Seagate de enige leverancier is die geheugenkaarten voor Xbox Series X mag maken, of dat we in de toekomst wellicht van andere fabrikanten deze voor Xbox nieuwe manier van geheugenuitbreiding kunnen verwachten.

Hier lees je wat de beste games van dit moment zijn.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.