Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Xbox Series S wordt in augustus gepresenteerd door Microsoft’

Geschreven door
Geplaatst op30 juni 2020, 9:20 CategorieGaming

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan kondigt Microsoft de goedkopere Xbox Series S in augustus van dit jaar aan. Aanvankelijk moest de console in juni gepresenteerd worden, maar die plannen werden dus naar voren geschoven. Dit zou de geheimzinnige Lockhart-console moeten zijn.

Lockhart is de Xbox Series S

Eerder deze maand lekte er al meer informatie over de zogenoemde Xbox Series S. Zo kunnen ontwikkelaars een speciale optie activeren binnen de developer tools, waarmee de performance omlaag gaat. De Series S moet alle games kunnen afspelen die de Series X ook aankan, maar ze zien er dan grafisch minder indrukwekkend uit. De processor zou hetzelfde moeten zijn als in de Series X, maar mogelijk is er minder werkgeheugen en heeft de gpu, voor de graphics, een output van vier teraflops (in plaats van twaalf voor de X).

In augustus is Microsoft mogelijk voornemens meer bekend te maken over de nieuwe Xbox-consoles. Niet alleen krijgen we de Xbox Series S te zien, ook krijgen we dan de adviesprijzen te horen. De tweede Xbox Series-console is gericht op de gamers die niet de volle mep willen betalen voor next-gen hardware, maar dan leveren ze wel in op de ervaring. Zo gaat de beeldresolutie niet hoger dan 1440p. Waarschijnlijk krijgt deze console ook geen disc drive, zodat je alleen digitale games kunt spelen. Vergelijkbaar met de One S en de PS5 Digital Edition.

Hier lees je wat de beste games van dit moment zijn.  • Delen:

Reacties

  1. Adonis
    01 juli, 2020 om 22:40

    Misschien is het handig om de titel van deze mooie post te veranderen in Xbox Series “S” en niet “X”?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.