Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Watchmen is dit weekend gratis te bekijken op HBO

Geschreven door
Geplaatst op19 juni 2020, 9:21 CategorieStreamingdiensten

HBO heeft bekendgemaakt dat de televisieserie Watchmen dit weekend in z’n geheel gratis te bekijken is. Er is nu één seizoen beschikbaar. De reden: de betaalzender wil meer aandacht laten uitgaan naar zwarte stemmen en talenten en die ook echt in de spotlight zetten.

Watchmen dit weekend gratis te zien

Watchmen is niet alleen een serie over superhelden, het is ook een serie over racisme. En anno 2020 is die serie daardoor relevanter dan ooit, zeker met het aanhoudende politiegeweld en de protesten wereldwijd. Daarom heeft betaalzender HBO besloten het eerste (en tot nu toe enige) seizoen van de serie Watchmen gratis te maken voor iedereen. Met deze zet wil de zender zwarte ervaringen, stemmen en verhaalvertellers in de spotlight zetten. HBO is dan ook erg trots op het feit dat het deze serie kan aanbieden.

De serie begint met het bloedbad in de plaats Tulsa in 1921, waarbij witte mensen zwarte bewoners en zakeneigenaars aangevallen hebben. De serie springt vervolgens heen en weer, tussen verschillende momenten op de tijdlijn. Maar de focus ligt altijd op het onderwerp racisme. De serie wordt geprezen om de manier waarop het omgaat met systemisch racisme en het effect van witte supremacisten die werkzaam zijn als politieagent. Vanaf vandaag kun je beginnen met kijken op HBO.com en On Demand. Dan heb je tot en met de 21ste om te kijken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.