Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Streamkwaliteit Disney+ gaat weer terug naar normaal

Geschreven door
Geplaatst op30 juni 2020, 22:51 CategorieStreamingdiensten

Disney+ heeft enkele maanden geleden, net als Netflix en andere streamingdiensten, de streamkwaliteit verlaagd. Dit door een oproep vanuit de EU die zich zorgen maakte over internetverbindingen toen mensen in groten getale thuis gingen werken. Inmiddels zijn steeds meer landen uit de lockdown-fase en gaan streamingdiensten langzaam terug naar normaal. Netflix begon vorige maand en nu is Disney+ gestart.

Disney+

De streamingdienst waarop onder andere Marvel-films en Star Wars te zien zijn, gaat in eerste instantie terug naar normaal in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Wanneer we in Nederland weer naar Disney+ kunnen kijken als vanouds, dat is nog onbekend. Het stemt echter positief dat steeds meer streamingdiensten terug naar normaal gaan. Netflix startte vorige maand in een aantal landen met het weer omhoog schroeven van de streamingkwaliteit nadat de EU oplegde dit te verlagen door de situatie in de wereld.

Om te zorgen dat netwerken niet alsnog te lijden hebben onder die streamingdiensten, worden ze niet in één keer volle kracht weer ‘opengezet’. Netflix startte bijvoorbeeld met Denemarken, Noorwegen en Duitsland. Disney+ blijkt te starten met Groot-Brittannië. De Disney-films en -series kunnen daar nu weer in hun maximale beeld- en geluidskwaliteit worden gekeken.

Hamilton

Disney+ is beschikbaar in onder andere HD, 4K en HDR beeldkwaliteit. Er zijn ook films en series met Dolby Atmos-geluidskwaliteit. Daar kunnen we in Nederland nog even niet van genieten, maar onze overzeese westerburen dus wel. Zeker nu de musical Hamilton vanaf 3 juli op de streamingdienst te zien is, hopen we dat de rest van Europa snel aan de beurt is.

  • Delen:

Reacties

  1. Peter V
    27 juli, 2020 om 22:36

    Volgens mij is ultra HD net weer toegevoegd. Althans op mijn telefoon staat sinds net weer ultra HD.
    Mvg Peter van Beuningen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.