Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony presenteert nieuwe, draadloze Extra Bass-speakers

Geschreven door
Geplaatst op24 juni 2020, 13:43 CategorieLuidsprekers

Sony heeft woensdagmiddag een aantal nieuwe, draadloze Extra Bass-speakers aangekondigd. Ze zijn tevens water-, stof- en schokbestendig. Alle drie de nieuwe speakers zijn vanaf augustus verkrijgbaar in de Benelux en vallen in verschillende prijscategorieën.

Dit zijn de nieuwste Extra Bass-speakers van Sony

Sony heeft de nieuwste Extra Bass-speakers gepresenteerd. Dat zijn de SRS-XB23, SRS-XB33 en SRS-XB43. Deze modellen hebben een lange batterijlevensduur, kunnen tegen een stootje, bieden leuke DJ-functies en produceren een krachtig geluid. De speakers hebben ook een speciale X-Balanced Speaker Unit geïntegreerd. Dit biedt een mooier en krachtiger geluid dan vorig jaar. Bovendien zijn de verschillende speakers lekker draagbaar.

Het ontwerp van de speakers maximaliseert de ruimte van het diafragma. Dit verhoogt de geluidsdruk – met een extra pittige bas als resultaat. Dit vermindert de driverexcursie, maar niet de geluidsdruk, waardoor er minder geluidsvervorming is. Zo ligt het geluidsdrukniveau op de XB33 ongeveer dertig procent hoger en de vervorming zo’n 25 procent lager dan bij de voorganger van De SRS-XB33 (de SRS-XB32).

In tegenstelling tot het cirkelvormige diafragma van andere luidsprekers is dat van de X-Balanced Speaker Unit in de XB43 bijna rechthoekig. Het tweeweg speakersysteem combineert een woofer voor lage tot middenfrequenties met een speciale tweeter voor hogere frequenties. Het resultaat is een krachtig geluid, een diepe, punchy bas en uitzonderlijk heldere vocals.

De X-Balanced Speaker Unit in de XB23 en XB33 kenmerkt zich door een nieuw, niet-cirkelvormig diafragma en een niet-gecentreerd design. De conus en stofkap van stevige, maar lichte MRC-vezel dragen bij aan de geluidskwaliteit. Ook de lay-out van de zijdelingse passieve radiatoren werd geoptimaliseerd in de drie modellen om een helder basgeluid te creëren.

Verder beschikken de Extra Bass-speaker XB33 en XB43 over de Live Sound-modus. Die modus zorgt voor een driedimensionale luisterervaring. Ook beschikken de drie speakers over geïntegreerde discoverlichting (net zoals op de voorgangers) en kun je middels de Sony Music Center-app de speakers met elkaar verbinden (tot honderd stuks). De Fiestable App is als plug-in te downloaden binnen de Sony Music Center en biedt diverse DJ-functies en interactieve gaming opties. Verbinden van de speakers gaat eenvoudig met een smartphone via bluetooth of one-touch nfc-connectie. (enkel op de XB33 en XB43).

De Sony Extra Bass-serie gaat nog langer mee. De batterij gaat tot 24 uur mee. De accu kan tevens gebruikt worden voor het opladen van een smartphone via de ingebouwde usb-aansluiting. De speakers zijn eenvoudig op te laden dankzij de usb-type-c-aansluiting.

Prijs en beschikbaarheid

De SRS-XB23 is vanaf augustus 2020 verkrijgbaar in de Benelux, in het zwart, blauw, rood, taupe en groen, voor 120 euro. De SRS-XB33 is vanaf augustus 2020 verkrijgbaar in de Benelux, in het zwart, blauw, rood en taupe, voor 150 euro. De SRS-XB43 is vanaf augustus 2020 verkrijgbaar in de Benelux, in het zwart en blauw, voor 230 euro.


€ 99,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 99,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 99,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 129,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 129,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 129,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 191,65

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 199,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 199,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.