Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Problemen bij Sonos: helft kantoren dicht, deel personeel de deur uit

Geschreven door
Geplaatst op25 juni 2020, 9:36 CategorieLuidsprekers

De populaire audiofabrikant Sonos laat weten dat de helft van het huidige aantal kantoren dicht moet. Ook worden er mensen ontslagen. De fabrikant zegt dat dit komt door de aanhoudende coronacrisis en de economische teruggang die dat tot gevolg heeft.

Sonos in de problemen

Op moment van schrijven is het nog niet precies duidelijk welke kantoren precies dicht moeten. Daarover wordt later meer bekendgemaakt, wanneer het merk de nieuwe kwartaalcijfers presenteert. Dat staat vermeld in een document (.pdf) over de ontslagen. Het bedrijf heeft twaalf kantoren wereldwijd, waarvan er dus zes dicht moeten. Eén van die kantoren staat in Hilversum. Verder komt naar buiten dat twaalf procent van het huidige personeelsbestand ontslagen wordt. In totaal werken er 1450 mensen bij de bekende speakerfabrikant.

Het is nog niet bekend welke mensen om hun baan moeten vrezen. Ook moet de directeur het dit jaar met een minder dik salaris doen. De beste man moet twintig procent inleveren van zijn jaarsalaris. Sonos wijt deze wending aan de gevolgen van de coronacrisis. Die crisis zorgt namelijk voor een economische krimp, waardoor sommige mensen hun hand op de knip houden (omdat ze ontslagen zijn of misschien nog ontslagen worden). Het bedrijf is al sinds maart aan het kijken waar het kosten kan besparen. Er zijn in elk geval dingen die beter kunnen.

 • Delen:

Reacties

 1. Audiofreak1
  25 juni, 2020 om 19:49

  Wat opvalt als winkel: ze hebben momenteel niks op voorraad! Alles backorder! Dus kunnen wij ook niks verkopen. Dus geen omzet. Slechte levering van onderdelen is momenteel een wereld probleem! Dan ligt de eind assemblage stil en wordt er niks uitgeleverd.

 2. Robert
  25 juni, 2020 om 20:59

  Het feit dat ze de trouwste klanten wilde afvallen door producten te blokkeren zal ook goed gedaan hebben.

  • Anoniem
   26 juni, 2020 om 6:45

   Als ze nu eens fatsoenlijke ondersteuning met Google cast zouden krijgen, zoals Airplay voor iOS, dan zouden ze ineens veel meer verkopen. Google assistent only is een slap aftreksel, aangezien je je Sonos niet aan een speaker groep met Google home kunt koppelen..

 3. André vd Vorst
  26 juni, 2020 om 0:47

  Persoonlijk denk ik dat sonos
  Eens wat aan zijn prijzen moet doen.
  Er zijn op dit moment best mooie en goede soundbars te koop voor een heel redelijke vraagprijs.
  Terwijl sonos toch in het hogere segment blijft hangen.
  Mijn conclusie , bekijk de verkoopprijzen nog maar eens of kom eens met actie.
  Groetjes André vd Vorst

 4. Audiofilius Nervosa
  27 juni, 2020 om 19:17

  Het hele kapitalistische westen is economisch afhankelijk van China, kennelijk ziet dat niemand in en blijven we ‘lekker op de centjes letten’ en het verre oosten ermee voeden door gwoon op dezelfde voet door te gaan 😉 De magzijnen in Europa zijn langzaam leeg aan het raken en dat is de prijs die we moeten betalen. Initieel iets met het spreekwoordelijke kind met het badwater weggooien.
  Verder is bovenstaande FWD artikel journalistiek even walgelijk als de hedendaagse propaganda media. Lekker bevordelijk voor de toch al steeds kleiner en moeilijk wordende branche. Chapeau, ga zo door!

  • Peter
   28 juni, 2020 om 20:19

   Bang voor de feiten of struisvogelpolitiek?

   • Audiofilius Nervosa
    29 juni, 2020 om 12:16

    Beste Peter, geen van beide. Het is vaak bijna aandoenlijk hoe de branche (onbewust?) zichzelf naar de kl*te helpt gesteund door freelance broodschrijvers.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.