Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

PlayStation 5-evenement van 4 juni voorlopig uitgesteld

Geschreven door
Geplaatst op2 juni 2020, 9:22 CategorieGaming

Sony heeft laten weten dat het aankomende evenement waarin de PlayStation 5 centraal staat, voorlopig uitgesteld is. Het plan was om op 4 juni aanstaande een online presentatie te geven over games die we kunnen verwachten voor de aankomende spelcomputer van het Japanse bedrijf.

PlayStation 5-event uitgesteld

Het lijkt erop dat Sony nu zijn vingers niet wil branden aan wat in feite een gigantische advertentie is voor een luxe goed, terwijl demonstranten wereldwijd opstaan tegen racisme en politiegeweld in de Verenigde Staten. In een tweet laat het bedrijf het volgende statement achter: “We have decided to postpone the PlayStation 5 event scheduled for June 4. While we understand gamers worldwide are excited to see PS5 games, we do not feel that right now is a time for celebration. And for now, we want to stand back and allow more important voices to be heard.”

Dit was de tweede tweet die inhaakt op de Black Lives Matter-beweging. Eerder sprak Sony al zijn support uit voor de belangrijke beweging, in een andere tweet. “We denounce systemic racism and violence against the black community. We will continue to work toward a future marked by empathy and inclusion and stand with our black creators, players, employees, families, and friends. #BlackLivesMatter.” Dit is niet het enige gamebedrijf dat zich uitspreekt tegen racisme jegens zwarte mensen. Onder meer ook Electronic Arts en Microsoft deden dat.

 • Delen:

Reacties

 1. Maarten
  03 juni, 2020 om 8:42

  ‘Het lijkt erop dat Sony nu zijn vingers niet wil branden aan wat in feite een gigantische advertentie is voor een luxe goed, terwijl demonstranten wereldwijd opstaan tegen racisme en politiegeweld in de Verenigde Staten.’

  Ik zie toch weinig overeenkomsten tussen politiegeweld en de launch van een nieuwe console.
  Gezien het aantal verkopen is het ook meer een basis behoefte dan ‘luxe goed’.
  Of je nou leest, tv kijkt of een game speelt, het is hobby of tijd verdrijf en veel mensen zitten al lang te wachten op nieuws van de nieuwe consoles.
  Het zal eerder te maken hebben met productieproblemen, distributie en aanbod van games gezien de crisis.
  Eind van het jaar zal de beschikbaarheid zoals gewoonlijk laag zijn. Het duurt maanden voordat het algemeen beschikbaar is in de winkels.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.