Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

PlayStation 2 speelt homebrew games af door uitbaten dvd-speler

Geschreven door
Geplaatst op29 juni 2020, 9:42 CategorieGaming

Ondanks het feit dat de PlayStation 2 inmiddels meer dan twintig jaar oud is, is het nog steeds moeilijk het apparaat te kraken, zodat je er ook homebrew games op kunt spelen. Homebrew games zijn spellen die mensen (ontwikkelaars en gamers) in hun vrije tijd maken en spelen op een spelcomputer.

PlayStation 2 kraken via exploit dvd-speler

Voorheen moest je daarvoor de hardware aanpassen. Je moest dan een speciale chip installeren, de sensoren van de disclezer blokkeren of een speciale geheugenkaart kopen die speciaal hiervoor geconfigureerd is. Maar nu is er een nieuwe manier ontdekt. Je kunt namelijk de console ook voor de gek houden via een dvd-disc. Dat heeft software-ingenieur Cturt ontdekt. Met zijn homebrew appmethode exploiteert hij de dvd-functionaliteit van de spelcomputer om software af te spelen die de PlayStation 2 normaal niet afspeelt.

Daarvoor moeten belangrijke functionaliteiten binnen de bestanden van dvd-films, die altijd aanwezig zijn, gecorrumpeerd worden. Ook moet er dan nog daarna een geavanceerde techniek op losgelaten worden, die zich niet beperkt. Hoewel de technologie nog jong is, werkt het relatief goed. Je stopt een disc in de PlayStation 2 en wacht tot die geladen is. Cturt verwacht dat deze methode mogelijk ook werkt op andere PlayStation-consoles, waardoor je dus onofficiële spellen kunt spelen. Voor meer info kun je de video bekijken die hierboven staat.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.