Philips OLED805 en OLED855 oled tv’s te koop vanaf juli

02 juni 2020 3 Minuten 4 Reacties
Philips OLED805

In januari werden ze al aangekondigd, maar vooralsnog zijn de nieuwste oled tv's van Philips niet te koop in de Benelux. Vandaag laat Philips echter weten dat de tv's vanaf juli in de winkels moeten staan.

De nieuwe OLED805 en OLED855 oled tv-series worden uitgebracht in een 55-inch en een 65-inch variant en komen met de 4K-resolutie. Eén van de belangrijkste vernieuwingen ten opzichte van de OLED804 en OLED854 van vorig jaar is de vierde generatie P5-processor. Deze maakt dit jaar gebruik van AI (artificial intelligence) voor onder meer betere upscaling.

De AI-functionaliteit van de nieuwe P5-processor maakt gebruik van neurale netwerken en machine learning om miljoenen testclips voor de beeldkwaliteit uit een database te analyseren. De software is niet bedoeld om gewoonweg de prestaties van de vijf pijlers van de beeldkwaliteit (bron, kleur, contrast, beweging en scherpte) te verhogen, maar wel om tot een betere balans tussen die pijlers te komen.

De twee series zijn voorzien van driezijdig Ambilight en ondersteunen alle HDR-formaten (Dolby Vision, HDR10+, HDR10 en HLD). Voor Dolby Vision-content is er zelfs een ‘Dolby Bright mode’ toegevoegd waarmee je profiteert van zowel de door Dolby geoptimaliseerde HDR-content als van de P5-processor van Philips.

Voor de audioweergave is een 50 Watt audiosysteem van Philips zelf aanwezig. Dit systeem is voorzien van een nieuw wooferdesign met vier passieve radiatoren voor extra diepere bassen; de twee voorspeakers hebben nieuwe midrange drivers aan boord, alsook geüpgradede tweeters voor zuiverdere en gedetailleerde klankprestaties. De OLED805 en 855 zijn beiden uitgerust met Dolby Atmos-decoding, de Dolby Atmos Virtualizer-functie en Dolby bas- en dialoogoptimalisering. Philips TV is het eerste tv-merk dat de DTS Play-Fi feature biedt met multi-room audiotoepassing. Hiermee kunnen compatible speakers verbonden worden met de tv en dienen als surround speaker, of als multi-room uitbreiding van de tv-audio. De tv’s maken gebruik van Android TV 9 (Pie) en bieden ondersteuning voor zowel de Google Assistant als Amazon Alexa.

Het verschil tussen de OLED805 en OLED855 zit hem in het design. De OLED805 komt met twee voetjes die afgeschuind zijn en een donkere chromen afwerking meegekregen hebben. De 55-inch OLED855 beschikt over een middenvoet met donkere chromen afwerking, terwijl de 65-inch 65OLED855 een donker chromen ‘T-boog’ standaard heeft. Beide toestellen worden geleverd met een nieuwe afstandsbediening met vlakke, verlichte toetsen, in een metalen afwerking. De zijkanten en de achterkant van de afstandsbediening zijn bekleed met leder van de Schotse lederspecialist Muirhead.

De OLED805 55-inch (€1.999), OLED805 65-inch (€2.999), OLED855 55-inch (€1.999) en OLED855 65-inch (€2.999) zijn vanaf juli verkrijgbaar.

Bekijk ook onze preview video waarin we de nieuwste Philips tv’s tonen. En lees onze uitgebreide Philips OLED805 review.

Reacties (4)