Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nvidia Geforce Now krijgt enkele games van grote uitgever terug

Geschreven door
Geplaatst op19 juni 2020, 9:31 CategorieGaming

Nvidia heeft bekendgemaakt dat gamers weer een aantal titels van speluitgever Square Enix mogen verwachten op de gamestreamingdienst. Voorheen trok de uitgever die games terug, omdat die het niet eens was met het businessmodel van het bedrijf. Maar nu keren veertien titels uit de Square Enix-bibliotheek dus terug.

Geforce Now krijgt games van Square Enix

Onder die games vallen onder meer de recente uitgaven binnen de Deus Ex- en Tomb Raider-series. Titels die eerder beschikbaar waren, maar nu schitteren in afwezigheid zijn vooralsnog bijvoorbeeld Nier: Automata, Final Fantasy XV en Octopath Traveler. Dat Square Enix nu titels toevoegt aan Nvidia’s Geforce Now, komt doordat er een opt-in programma voor uitgevers is. De uitgevers kunnen zodoende zelf bepalen welke games gamers kunnen streamen via de videostreamingdienst. Goed voor de bedrijven, slecht voor de gamers.

Sommige uitgevers, zoals Activision en Bethesda, vinden dat Nvidia hun games niet zonder toestemming of compensatie mogen aanbieden via de dit jaar gelanceerde gamestreamingdienst. Gamers vinden aan de andere kant dat ze hun gekochte games eigenlijk zouden moeten kunnen spelen waar en wanneer ze willen. Uitgevers zouden daar geen invloed op mogen uitoefenen. Aangezien Nvidia nauw samenwerkt met grote uitgevers, wil het bedrijf waarschijnlijk voorkomen dat dit een hoop gedoe of misschien wel een rechtszaak wordt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.