Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Videostreamingdienst Mixer verdwijnt, gaat op in Facebook Gaming

Geschreven door
Geplaatst op23 juni 2020, 9:30 CategorieGaming

Microsoft heeft laten weten dat videostreamingdienst Mixer verdwijnt en opgaat in Facebook Gaming. Bestaande partners kunnen meeverhuizen. Op 22 juli gaat de stekker uit de dienst en alle websites en apps zullen gamers en kijkers doorverwijzen naar de videostreamingdienst van Facebook.

Mixer wordt Facebook Gaming

De reden dat Microsoft dit doet is heel simpel: de concurrentie met bijvoorbeeld Twitch is moordend en Mixer had inmiddels een grote achterstand opgelopen. De overstap zal in de komende vier weken plaatsvinden. Partners gaan mee, maar gamers ook. Mocht je nog een Ember-tegoed, kanaalabonnement of Mixer Pro-abonnement hebben, dan krijg je je geld terug in de vorm van Xbox-cadeaukaarten. Verder is deze zet ook belangrijk voor xCloud, aangezien die gamestreamingdienst dan een veel groter publiek kan bereiken.

Wat dat betreft lijkt de strategie van xCloud heel erg op die van Google met Stadia. Beide bedrijven willen gamestreaming naar de massa brengen, door de technologie toegankelijk een aantrekkelijk te maken. Microsoft hoopt straks twee miljard mensen naar gamestreamingdienst xCloud te krijgen, maar daar had videostreamingdienst Mixer gewoonweg een te klein publiek voor. Het is nog niet duidelijk wanneer Microsoft precies xCloud naar Facebook Gaming brengt, maar het is wel duidelijk dat die dienst later dit jaar gelanceerd wordt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.