Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Het PlayStation 5-dashboard wordt helemaal anders

Geschreven door
Geplaatst op16 juni 2020, 9:23 CategorieGaming

Sony heeft het bevestigd: het dashboard van PlayStation 5 wordt helemaal anders. Het laat ‘geen pixel onaangeroerd’ in het menu van zijn aankomende gameconsole. Kortom, het apparaat ziet er niet alleen fysiek anders uit. Ook op het scherm krijgt de next gen van Sony een nieuwe look.

Andere interface voor PlayStation 5

Op Linkedin schrijft de verantwoordelijke vice president Matt MacLaurin dat de interface van PlayStation 5 compleet anders wordt. Het zou een ‘zeer interessante evolutie van het besturingssysteem’ moeten worden. Bovendien is het een ‘100 procent aanpassing van de gebruikersinterface van PlayStation 4 en enkele heel andere, nieuwe concepten”.

Dat klinkt wat experimenteel, maar het besturingssysteem belooft juist subtiel te zijn, in plaats van opvallend en aantrachttrekkend. Tot nu toe heeft Sony nog weinig laten zien van die nieuwe structuur. Volgens MacLaurin duurt het echter niet lang meer voor het team klaar is het te tonen.

Hardware-aanpassingen zijn een optie

Het is in ieder geval interessant om te zien dat Sony het zowel qua design van het apparaat als van het besturingssysteem compleet over een andere boeg gooit. Microsoft heeft juist besloten om het dashboard van zijn Xbox One beter te maken in Xbox Series X.

Tot slot heeft MacLaurin nog iets bekendgemaakt over de PlayStation 5, want hij geeft hints dat er andere hardware-designs zijn voor de PlayStation 5. Dat betekent mogelijk dat je de PlayStation 5 toch helemaal zwart kunt maken, maar hoe dat zou werken is nog een groot vraagteken.

De aanpassing van het dashboard betekent niet dat het bekende homescreen van PlayStation verandert. MacLaurin geeft hierop aan dat dat ‘misschien‘ gebeurt.  Eind dit jaar weten we zeker wat er verandert, want PlayStation 5 verschijnt in het feestdagenseizoen van 2020, mogelijk wel in een beperkte oplage.

  • Delen:

Reacties

  1. Zef
    16 juni, 2020 om 10:39

    Dat zou heel mooi zijn als er ook andere kleurstellingen komen. Ik wil geen wit ding in mijn A/V meubel waar bijna alles zwart of zeer donker gekleurd is.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.