Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google Assistent-knop op Stadia-controller werkt nu volledig

Geschreven door
Geplaatst op30 juni 2020, 9:32 CategorieGaming

Je kunt vanaf nu ook de Google Assistent oproepen via de Google Stadia-controller wanneer je aan het gamen bent via de gamestreamingdinst. Voorheen was dat niet mogelijk en kon je dat alleen doen wanneer er geen spel opgestart was. Daardoor krijgt de Assistent-knop nu veel meer waarde.

Google Assistent-knop op Stadia-controller

Toen Google in 2019 een demonstratie gaf van Google Stadia, zagen we dat de Google Assistent-knop tijdens het gamen gebruikt kon worden. Zo kon je bijvoorbeeld een video opzoeken van een game die je aan het spelen was, zodat je niet te lang vast hoeft te zitten. Hoewel we nog even moeten wachten voordat de stemassistent de puzzels in Tomb Raider oplost, zijn we nu wel een stapje dichterbij gekomen. Je krijgt namelijk toegang tot de volledige Assistent-ervaring wanneer je op de bijbehorende knop drukt tijdens het gamen op Stadia.

Het is wel een vereiste dat je gamet via de Chromecast Ultra — Android- en desktopspelers moeten nog even wachten. Wanneer je nu op de knop drukt, dan komt het traditionele menu omhoog met de vraag wat de Google Assistent voor je kan doen. Vervolgens kun je vragen wat je wil, zoals je dat ook normaal zou doen op een slimme speaker of via je smartphone. Dat doe je via de ingebouwde microfoon in de controller. Wanneer het lampje op de controller knippert, dan weet je dat Google luistert naar je vraag (voor meer info: zie de Google-ondersteuningspagina).

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.