Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Bowers & Wilkins lanceert 705 Signature en 702 Signature luidsprekers

Geschreven door
Geplaatst op24 juni 2020, 0:01 CategorieLuidsprekers

Bowers & Wilkins introduceert twee nieuwe Signature-versies van de luidsprekers uit de Bowers & Wilkins 700 Serie: de op een standaard te plaatsen 705 Signature en de vloerstaande 702 Signature.

Bowers & Wilkins 705 Signature- en 702 Signature

De nieuwe 705 Signature- en 702 Signature-modellen zijn in dezelfde geest ontwikkeld als hun voorgangers: net als eerdere Signatures zijn de nieuwe modellen opgewaardeerde en luxueus afgewerkte luidsprekers die volgens het bedrijf zelf het summum van de huidige ontwerp-, engineering- en productieprocessen bij Bowers & Wilkins vertegenwoordigen. Er is veel zorg en aandacht besteed aan het verbeteren van hun akoestische prestaties via een opgewaardeerd wisselfilterontwerp, en aan het zorgvuldig vervaardigen van de luxueuze nieuwe kastafwerking.

De Bowers & Wilkins 700 Serie luidsprekers zijn in 2017 gelanceerd en maken gebruik van technologieën die voor het eerst in de hoogwaardige 800 Serie Diamond werden toegepast, zoals de massieve Tweeter-on-Top-behuizing, Continuum conus-drivers en Aerofoil Profile-basdrivers. Als Signature-producten hebben de nieuwe 705 en 702 Signature verdere, gedetailleerde verbeteringen ondergaan, mogelijk gemaakt door opgewaardeerde wisselfilterontwerpen en componenten. Beide modellen bevatten nu speciaal behandelde en opgewaardeerde bypass-condensatoren van Mundorf, grotere koellichamen en, in het geval van de 702, een opgewaardeerde LF-condensator op het basgedeelte van het wisselfilter.

Conform de gevestigde Signature-normen zijn de 705 en 702 Signature voorzien van een nieuw Datuk Gloss-fineer in de kleur van ebbenhout, met een opvallende nerf. Het duurzame hout is afkomstig van de Italiaanse houtspecialist Alpi. Elke set luidsprekers is uniek, omdat er geen twee modellen met exact hetzelfde nerfpatroon of houtmotief zijn. De afwering is in negen lagen aangebracht, onder andere bestaande uit primer, een basiscoating en vernis, die een diep, glanzend effect teweegbrengt. De Signature-luidsprekers hebben daarnaast een heldermetalen ring rondom de conus voor het middenbereik en de middentoner/wooferconus, plus licht zilverkleurige tweeterroosters. Tot slot is er op het achterpaneel van beide modellen een Signature-identificatieplaatje aangebracht.

Beide 700 Serie Signature-modellen zijn uitgerust met Carbon Dome-tweetertechnologie van Bowers & Wilkins. De Carbon Dome is ontworpen om het prestatieverschil tussen de aluminium dubbele dome van de 600 Serie en de Diamond dome van de 800 Serie Diamond te overbruggen en bestaat uit twee delen. Het voorste deel is een aluminium dome die is verhard met een 30 micron dikke PVD-coating (Physical Vapour Deposition) koolstoflaag. Het tweede deel is een koolstofring van 300 micron die is geplaatst aan de binnenzijde van de spreekspoelhouder. Het resultaat is uitzonderlijke stijfheid en weerstand tegen vervorming zonder onnodige massa, en een eerste break-up-punt van 47 kHz.

Net als alle voorgaande Signature-producten hebben ook de 705 Signature en de 702 Signature een Tweeter-on-Top-ontwerp met, in dit geval, massieve tweetertechnologie. Dit ontwerp is volledig ontleend aan de aanpak die is gebruikt voor de 800 Serie Diamond en heeft dezelfde prestatievoordelen. In lijn met de 700 Serie-luidsprekers gebruiken de nieuwe Signature-modellen in plaats van een holle zinken behuizing dezelfde vorm die uit een blok aluminium is gefreesd, voor een stijvere en minder resonante structuur. Deze structuur weegt meer dan 1 kg, is buitengewoon inert en profiteert van hetzelfde ontkoppelingsmechanisme en akoestisch transparante roosterontwerp als de 800 Serie Diamond. Door dit ontwerp kan de massa van het tweeterelement bovendien als koellichaam fungeren.

De Continuum conus-drivers voor het middenbereik verschenen voor het eerst in de 800 Serie Diamond. Het ontwerp van de Continuum conus is gebaseerd op het concept van geoptimaliseerde en gecontroleerde flexibiliteit. Dankzij dit ontwerp vermijdt de conus de abrupte gedragsovergang tussen pistonbewegingen en break-up-modus, die bij een conventionele driver drastisch afbreuk doet aan de openheid en neutraliteit. Continuum is een geweven composietmateriaal dat een zeer gecontroleerde break-up levert, wat leidt tot transparantere en meer gedetailleerde middentonen.

De 702 Signature is uitgerust met een speciale FST-driver voor het middenbereik die een met FEA geoptimaliseerd aluminium chassis met een zeer stijve, geoptimaliseerde vorm gebruikt en verder is verbeterd door toevoeging van een gestemde massademper aan de voorzijde van het chassis. Hierdoor wordt alle resterende resonantie in de structuur gedempt, wat resulteert in een zuiverdere presentatie van de middentonen. De 702 Signature bevat daarnaast een nieuwe implementatie van de Aerofoil-conus uit de 800 Serie Diamond, waarbij een composietstructuur van binnen- en buitenlagen gevuld met EPS wordt gebruikt. Het resultaat is een verbetering van de lagetonenweergave.

Specificaties 702 Signature

 • Beschikbaar juni 2020
 • Vloerstaand
 • 3-weg open ontwerp
 • Tweeter-on-Top
 • 3 x 165 mm Aerofoil Profile voor het laag
 • 1 x 150 mm Continuum FST voor het middenbereik, ontkoppeld
 • 1 x 25 mm Carbon Dome-tweeter in massieve Tweeter-on-Top
 • Adviesprijs per stuk: € 2.500

Specificaties 705 Signature

 • Beschikbaar juni 2020
 • Op standaard te plaatsen
 • 2-weg open ontwerp
 • Tweeter-on-Top
 • 1 x 165 mm Continuum voor het laag/middenbereik
 • 1 x 25 mm Carbon Dome-tweeter in massieve Tweeter-on-Top
 • Adviesprijs per stuk: € 1.500


€ 1.499,00

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

€ 1.499,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 1.500,00

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 2.499,00

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

€ 2.499,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 2.500,00

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.