Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Afstandsbediening nieuwe Android TV-dongle Google krijgt programmeerbare knop’

Geschreven door
Geplaatst op15 juni 2020, 9:16 CategorieMediaspelers

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven dan krijgt de afstandsbediening van de nieuwe Android TV-dongle van Google een speciale knop die je zelf kunt instellen. De programmeerbare knop wordt daardoor een soort snelkoppeling voor een onderdeel dat je vaak gebruikt, zoals het er nu op lijkt.

Google werkt aan nieuwe Android TV-dongle

Eerder kwam naar buiten dat Google werkt aan een nieuwe Android TV-dongle. Nu zijn er meer specs naar buiten gekomen. Zo zit onder de motorkap waarschijnlijk een Amlogic S905X2-chipset, dezelfde processor als in de nog altijd onaangekondigde Xiaomi Mi TV Stick. De chip ondersteunt content in 4k en 60 fps, evenals hdr, Dolby Vision en meer. Verder lijkt het erop dat de tv-dongle 2 GB aan werkgeheugen krijgt. De speler wordt dus geen powerhouse, maar lijkt prima geschikt te zijn voor het tv-platform van Google.

Op de eerder gelekte afbeeldingen was een afstandsbediening met een ster te zien. Dit is mogelijk een programmeerbare knop, die je zelf dus van een populaire functie kunt voorzien. Het is nog niet duidelijk of er beperkingen opgesteld worden, maar zo’n snelkoppeling lijkt ons wel handig voor vaak gebruikte functies. Ook lijkt Android TV een feature genaamd Auto Low Latency Mode, wat vooral goed is voor gamers. Beelden worden zodoende onbewerkt doorgestuurd, waardoor de input lag van een controller als het ware geminimaliseerd wordt.

Wellicht heeft dat weer iets te maken met Google Stadia, die inmiddels via een hack te gebruiken is op Android TV. In de toekomst moet de gamestreamingdienst eigenlijk op alle tv’s met het besturingssysteem van Google werken. De Google Chromecast Ultra heeft deze functie al ingebakken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.