Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Update: ‘Apple zal binnenkort nieuwe versie van Apple TV 4K uitbrengen’

Geschreven door
Geplaatst op7 mei 2020, 18:38 CategorieMediaspelers

Volgens tech-analist Jon Prosser zal Apple op korte termijn een nieuwe versie van de Apple TV 4K op de markt brengen. Het nieuwe model zou aangestuurd worden door de A12X Bionic-chip, die ook in de vorige generatie van de iPad Pro zat. Prosser heeft in het verleden vaker juiste voorspellingen gedaan over nieuwe producten van Apple.

Standaard beter uitgerust

De vorige uitvoering van de Apple TV stamt alweer uit 2017, dus zou het volgens Apple tijd zijn voor een nieuw model. Waar de vorige versie werd aangedreven door de A10X Fusion, zal de editie voor 2020 over de meer recente A12X Bionic beschikken. Ook wat opslag betreft gaat het apparaat erop vooruit. Bij het huidige model kan men kiezen voor een versie met 32 of 64 gigabyte aan opslagruimte. Het nieuwe model zal standaard 64 gigabyte ter beschikking hebben, met daarnaast een optie voor 128 gigabyte. Het is nog niet bekend of het werkgeheugen wordt verhoogd. De huidige Apple TV 4K heeft 3 gigabyte aan werkgeheugen.

Ook is nog niet bekend wanneer het apparaat precies in de winkels zal liggen. Apple zal volgens Prosser naast de nieuwe Apple TV ook een nieuwe iMac en nieuwe AirPods op de markt willen brengen, maar daarover zijn nog geen details bekend. De analist verklapte eerder al de releasedatum van de nieuwe iPhone SE en de introductie van de nieuwe 13 inch MacBook Pro.

Update

Uit een gelekte versie van tvOS 14, de aankomende versie van het besturingssysteem van de Apple TV, blijkt dat Apple nog een aantal verrassingen in petto heeft. De nieuwe Apple TV zou worden geleverd met een geüpdatete afstandsbediening, maar wat er precies nieuw aan is blijft vooralsnog een raadsel. Het is ook mogelijk dat Apple een zelfontworpen gamecontroller op de markt gaat brengen. Daarnaast zou streamingprotocol AirPlay 2 een grote update krijgen, waardoor alle speakers die het protocol ondersteunen kunnen worden ingezet als (permanente) tv-speakers. Tenslotte zou Apple werken aan een nieuwe fitness-app.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.